MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana
Malo neobičan, ali preukusan obrok kojem niko neće moći da odoli
![MUĆKALICA VLAŠKIH ROMA: Ručak koji je tako dobar da ćete ga praviti svaka 3 dana](/data/images/2023-04-07/50878_shutterstock-1061464451_f.jpg?timestamp=1695506400)
Potrebno je:
- 3 glavice crnog luka
- 400gr. šampinjona
- 4-5 paprike
- 3 paradajza
- 500ml. junećeg bujona
- 800gr. svinjskog mesa
- začini: so, biber, suvi začin, ljuta začinska paprika, list lovora.
- 1 kašika brašna
- 350 grama slanine
- Sir
Priprema: Predinstajte crni luk i šampinjone. Dodajte paradajz i papriku, a potom i meso i dinstajte sve dok ne omekša. Dodajte slaninu i kašiku brašna. Zatim prebacite u vatrostalne činije, pospite sirom i zapecite u rerni.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)