ČUVENI KUVAR JE OTKRIO KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Zbog 1 trika meso je SOČNO I MEKANO, a tajna je i u pripremi LUKA
Kuvar Ivica Štruml je otkrio njegova trikove zbog kojih pravi najbolji ukus u regionu!

Jedan od najboljih hrvatskih kuvara Ivica Štruml otkrio je tajne savršeno pripremljenog gulaša. Istakao je da je kvalitet mesa najbitniji, ali i da se tajna krije u načinu seckanja luka.
Odabir mesa je najvažniji deo posla
- Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa. Meso od buta biće vlaknasto i neće biti tako mekano. Luk treba dati gustoću, slatkoću i ukus koji nema notu ”kuvanog luka” . Tako da ne sme biti ni previše smeđe boje, jer se neće razgraditi, ni presvetle jer neće biti ukusan. Nađite sredinu, nešto kao za rižoto. Meso secite na veće kocke, može i 5 cm. To nije jelo za izložbu, a tako će biti sočnije - objasnio nam je Ivica Štruml, šef kuhinje u prestižnom restoranu u Zagrebu.
- Ne odstranjujte loj s mesa već samo opne i tetive. Loj će se istopiti i dati dodatni "šmek" jelu. Ne štedite vino, niti na kvaliteti odabranog vina. Najbolje vino je crveno i to ono koje volite piti uz gulaš - dodao je, pa podelio s nama recept za odličan gulaš.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Klasični gulaš (za 4-5 osoba):
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Sastojci:
- 1 dcl ulja od suncokreta ili svinjska mast u podjednakoj količini
- 1 kg mesa od junećeg vrata, veće kocke
- 0.5 kg crvenog luka
- 0,04 kg belog luka
- 0,005 kg kima - kumina
- 4 lovorova lista
- 1 mala vezica peršunovog lista
- 0,2 kg šargarepe
- 0,2 kg celera (koren)
- 0,01 kg crvene slatke mlevene paprike
- 0,001 kg ljute mlevene paprike (ili po želji)
- 0,35 l crvenog vina
- so i biber po želji
- 0,03 kg pirea od paradajza
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda
Komentari(0)