ČUVENI KUVAR JE OTKRIO KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Zbog 1 trika meso je SOČNO I MEKANO, a tajna je i u pripremi LUKA

15:00

Gastronomija 0

Kuvar Ivica Štruml je otkrio njegova trikove zbog kojih pravi najbolji ukus u regionu!

gulaš
Shutterstock

Jedan od najboljih hrvatskih kuvara Ivica Štruml otkrio je tajne savršeno pripremljenog gulaša. Istakao je da je kvalitet mesa najbitniji, ali i da se tajna krije u načinu seckanja luka.

Odabir mesa je najvažniji deo posla

- Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa. Meso od buta biće vlaknasto i neće biti tako mekano. Luk treba dati gustoću, slatkoću i ukus koji nema notu ”kuvanog luka” . Tako da ne sme biti ni previše smeđe boje, jer se neće razgraditi, ni presvetle jer neće biti ukusan. Nađite sredinu, nešto kao za rižoto. Meso secite na veće kocke, može i 5 cm. To nije jelo za izložbu, a tako će biti sočnije - objasnio nam je Ivica Štruml, šef kuhinje u prestižnom restoranu u Zagrebu.

- Ne odstranjujte loj s mesa već samo opne i tetive. Loj će se istopiti i dati dodatni "šmek" jelu. Ne štedite vino, niti na kvaliteti odabranog vina. Najbolje vino je crveno i to ono koje volite piti uz gulaš - dodao je, pa podelio s nama recept za odličan gulaš.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Klasični gulaš (za 4-5 osoba):

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 1 dcl ulja od suncokreta ili svinjska mast u podjednakoj količini
  • 1 kg mesa od junećeg vrata, veće kocke
  • 0.5 kg crvenog luka
  • 0,04 kg belog luka
  • 0,005 kg kima - kumina
  • 4 lovorova lista
  • 1 mala vezica peršunovog lista
  • 0,2 kg šargarepe
  • 0,2 kg celera (koren)
  • 0,01 kg crvene slatke mlevene paprike
  • 0,001 kg ljute mlevene paprike (ili po želji)
  • 0,35 l crvenog vina
  • so i biber po želji
  • 0,03 kg pirea od paradajza
Tagovi:

Komentari(0)

Loading