ČUVENI KUVAR JE OTKRIO KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Zbog 1 trika meso je SOČNO I MEKANO, a tajna je i u pripremi LUKA
Kuvar Ivica Štruml je otkrio njegova trikove zbog kojih pravi najbolji ukus u regionu!

Jedan od najboljih hrvatskih kuvara Ivica Štruml otkrio je tajne savršeno pripremljenog gulaša. Istakao je da je kvalitet mesa najbitniji, ali i da se tajna krije u načinu seckanja luka.
Odabir mesa je najvažniji deo posla
- Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa. Meso od buta biće vlaknasto i neće biti tako mekano. Luk treba dati gustoću, slatkoću i ukus koji nema notu ”kuvanog luka” . Tako da ne sme biti ni previše smeđe boje, jer se neće razgraditi, ni presvetle jer neće biti ukusan. Nađite sredinu, nešto kao za rižoto. Meso secite na veće kocke, može i 5 cm. To nije jelo za izložbu, a tako će biti sočnije - objasnio nam je Ivica Štruml, šef kuhinje u prestižnom restoranu u Zagrebu.
- Ne odstranjujte loj s mesa već samo opne i tetive. Loj će se istopiti i dati dodatni "šmek" jelu. Ne štedite vino, niti na kvaliteti odabranog vina. Najbolje vino je crveno i to ono koje volite piti uz gulaš - dodao je, pa podelio s nama recept za odličan gulaš.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Klasični gulaš (za 4-5 osoba):
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Sastojci:
- 1 dcl ulja od suncokreta ili svinjska mast u podjednakoj količini
- 1 kg mesa od junećeg vrata, veće kocke
- 0.5 kg crvenog luka
- 0,04 kg belog luka
- 0,005 kg kima - kumina
- 4 lovorova lista
- 1 mala vezica peršunovog lista
- 0,2 kg šargarepe
- 0,2 kg celera (koren)
- 0,01 kg crvene slatke mlevene paprike
- 0,001 kg ljute mlevene paprike (ili po želji)
- 0,35 l crvenog vina
- so i biber po želji
- 0,03 kg pirea od paradajza

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari(0)