ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan

Izvor: Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta

gulaš
Shutterstock

Ako ne znate šta da spremite za ručak, naš predlog je starinski čorbadžijski gulaš.

Potrebno je:

1 kg mesa

Možda vas zanima:

2 glavice crnog luka

Možda vas zanima:

1 sveža zelena paprika

Možda vas zanima:

Ulje

Možda vas zanima:

300-400gr. šampinjona

Možda vas zanima:

5 čorbadžijske paprike

Možda vas zanima:

1 čaša od 250ml. iseckanog i oljuštenog paradajza

Možda vas zanima:

200ml. belog vina

Možda vas zanima:

So

Možda vas zanima:

100-150gr. sira

Možda vas zanima:

4-5 jaja

Možda vas zanima:

So, začinska crvena paprika, peršun.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema: U dublji tiganj stavite ulje, pa propržite meso, luk, paprike, šampinjone, čorbadžijske paprike i ostavite sve da se krčka. Zatim dodajte belo vino i začine. Nakon što voda ispari dodajte sir, a potom i jaja. Poklopite sve pa ostavite da se još malo isprži ovaj bogati ručak. Poslužite toplo.

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Komentari(0)

Loading