NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

Postoje razni recepti za gulaš, koji važi za jedno od komplikovanijih jela, a čuveni kuvar nedavno je otrkio kako se sprema pravi gulaš i koji sastojak čini da meso bude meko.
Sada vam donosimo jedan zanimljiv recept za teleći gulaš koji je oduševio mnoge domaćice, a sprema se na veoma jednostavan način.
Sastojci:
Možda vas zanima:

ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Možda vas zanima:

ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Začinski buket:
stabljika peršuna
stabljika celera
3 zrna bibera
3 grančice majčine dušice
Ostalo:
680 g teletine
2 glavice crvenog luka
2 šargarepe
limunov sok
so
mleveni biber
85 g maslaca
230 g šampinjona
2 kašike brašna
1 žumance
2 kašike pavlake
peršunov list
Shutterstock
Priprema:
Iseći teletinu na kocke. Luk oljuštite i krupno naseckajte. Šargarepe isecite na komadiće, a pečurke načetvrtine. Stavite teletinu, luk, šargarepe, limunov sok i začinski buket u lonac, pa sve potpuno prelijte vodom. Posolite i pobiberite. Pustite da lagano vri 1 sat. U tiganju, na vatri srednje jačine, otopite 25 g maslaca. Dodajte luk i pržite ga, povremeno mešajući, dok ne postane zlatne boje. Dodajte još 25 g maslaca i pečurke. Pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta.
Ocedite tečnost od teletine i sačuvajte 6 dl. Dodajte meso i povrće pečurkama i luku, pa odložite na toplo. U velikom tiganju otopite preostali maslac. Uspite brašno i dinstajte ga, stalno mešajući, oko minut. Sklonite tiganj s vatre i postupno umešajte sačuvanu tekućinu. Vratite tiganj na vatru i mešajte umak dok ne uvrije i zgusne se. Sklonite tiganj s vatre i ostavite da se malo ohladi. U činiji umešajte žumanac i pavlaku, pa mešavinu lagano umešajte u umak. Dodajte meso i povrće pa prokuvajte 5 minuta, a da ne zavre. Začinite, ukrasite peršunom i poslužite, piše Trpeza.
Da bi meso bilo mekše i sočnije, potrebno je da se što duže dinsta!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.
Komentari(1)

Gde nađe 680 grama, može li 684? Gluposti!