NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)

19:00

Gastronomija 1

Ako ste se pitali kako se pravi najukusniji teleći gulaš - donosimo vam zanimljiv recept

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT)
Shutterstock

Postoje razni recepti za gulaš, koji važi za jedno od komplikovanijih jela, a čuveni kuvar nedavno je otrkio kako se sprema pravi gulaš i koji sastojak čini da meso bude meko.

Sada vam donosimo jedan zanimljiv recept za teleći gulaš koji je oduševio mnoge domaćice, a sprema se na veoma jednostavan način.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Začinski buket:

stabljika peršuna

1 lovorov list
stabljika celera
3 zrna bibera
3 grančice majčine dušice

Ostalo:

680 g teletine
2 glavice crvenog luka
2 šargarepe
limunov sok
so
mleveni biber
85 g maslaca
230 g šampinjona
2 kašike brašna
1 žumance
2 kašike pavlake
peršunov list

NAJUKUSNIJI TELEĆI GULAŠ - MESO SE TOPI U USTIMA: Tajna ovog jela leži u 1 caki, koju svaka domaćica treba da zna (RECEPT) Shutterstock

Priprema:

Iseći teletinu na kocke. Luk oljuštite i krupno naseckajte. Šargarepe isecite na komadiće, a pečurke načetvrtine. Stavite teletinu, luk, šargarepe, limunov sok i začinski buket u lonac, pa sve potpuno prelijte vodom. Posolite i pobiberite. Pustite da lagano vri 1 sat. U tiganju, na vatri srednje jačine, otopite 25 g maslaca. Dodajte luk i pržite ga, povremeno mešajući, dok ne postane zlatne boje. Dodajte još 25 g maslaca i pečurke. Pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta.

Ocedite tečnost od teletine i sačuvajte 6 dl. Dodajte meso i povrće pečurkama i luku, pa odložite na toplo. U velikom tiganju otopite preostali maslac. Uspite brašno i dinstajte ga, stalno mešajući, oko minut. Sklonite tiganj s vatre i postupno umešajte sačuvanu tekućinu. Vratite tiganj na vatru i mešajte umak dok ne uvrije i zgusne se. Sklonite tiganj s vatre i ostavite da se malo ohladi. U činiji umešajte žumanac i pavlaku, pa mešavinu lagano umešajte u umak. Dodajte meso i povrće pa prokuvajte 5 minuta, a da ne zavre. Začinite, ukrasite peršunom i poslužite, piše Trpeza.

Da bi meso bilo mekše i sočnije, potrebno je da se što duže dinsta!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(1)

Loading
Dule

06.04.2023 17:15

Gde nađe 680 grama, može li 684? Gluposti!