RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Poseban šmek mu daje jedan sastojak.
Tradicionali mađarski gulaš je jedna od najpoznatijih, ali ukoliko probate vojvođanski, verujemo da će vam on od sada postati mnogo omiljeniji! Sprema se vrlo jednostavno, a samo je važno da se meso dugo krčka, kako bi bilo što mekanije. Možete ga služiti uz prilog po želji.
Međutim, tajna fenomenalnog ukusa vojvođanskog gulaša krije se u jednoj namirnici! Naime, poseban šmek mu daje pržena suva slaninica.
Možda vas zanima:
Sočni, a slani i BOLJI NEGO U KNEZ MIHAJLOVOJ: Kako kod kuće da napravite najbolji kukuruz i OBRADUJETE CELU PORODICU
Dva tajna sastojka menjaju celu priču.
ČUVENI KUVAR JE OTKRIO KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Zbog 1 trika meso je SOČNO I MEKANO, a tajna je i u pripremi LUKA
Kuvar Ivica Štruml je otkrio njegova trikove zbog kojih pravi najbolji ukus u regionu!
Možda vas zanima:
Sočni, a slani i BOLJI NEGO U KNEZ MIHAJLOVOJ: Kako kod kuće da napravite najbolji kukuruz i OBRADUJETE CELU PORODICU
Dva tajna sastojka menjaju celu priču.
ČUVENI KUVAR JE OTKRIO KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Zbog 1 trika meso je SOČNO I MEKANO, a tajna je i u pripremi LUKA
Kuvar Ivica Štruml je otkrio njegova trikove zbog kojih pravi najbolji ukus u regionu!
Možda vas zanima:
Sočni, a slani i BOLJI NEGO U KNEZ MIHAJLOVOJ: Kako kod kuće da napravite najbolji kukuruz i OBRADUJETE CELU PORODICU
Dva tajna sastojka menjaju celu priču.
ČUVENI KUVAR JE OTKRIO KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Zbog 1 trika meso je SOČNO I MEKANO, a tajna je i u pripremi LUKA
Kuvar Ivica Štruml je otkrio njegova trikove zbog kojih pravi najbolji ukus u regionu!
Potrebni sastojci:
- 700 g junećeg mesa
- 150 g suve slanine
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml belog vina
- 200 ml junećeg bujona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1/2 kašičice ljute tucane paprike
- so, biber
- junetina
Kako se priprema?
Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)