RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Poseban šmek mu daje jedan sastojak.

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI GULAŠ Uz jedan specijalan sastojak napravite vojvođanski specijalitet koji će ukućani obožavati
Shutterstock

 

Tradicionali mađarski gulaš je jedna od najpoznatijih, ali ukoliko probate vojvođanski, verujemo da će vam on od sada postati mnogo omiljeniji! Sprema se vrlo jednostavno, a samo je važno da se meso dugo krčka, kako bi bilo što mekanije. Možete ga služiti uz prilog po želji.

Međutim, tajna fenomenalnog ukusa vojvođanskog gulaša krije se u jednoj namirnici! Naime, poseban šmek mu daje pržena suva slaninica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebni sastojci:

  • 700 g junećeg mesa
  • 150 g suve slanine
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml junećeg bujona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike
  • so, biber
  • junetina

Kako se priprema?

Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading