NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.

Piroške od starog hleba su brz i jednostavan obrok koji možete napraviti za svega trideset minuta.
Sastojci (za 4 osobe):
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
• 500 g kriški bajatog hleba
• 200 g kiselih krastavaca
• 100 g krugova šunke
• 100 g kačkavalja
• 80 g kuvane šargarepe
• 2 viršle
• 200 g prezle
• 150 g brašna
• 3 jajeta
• 1 kašika mešavine začina
• ulje
• so i mleveni crni biber
Priprema:
Krugove šunke i viršle isečemo na sitne kocke i stavimo u dublji sud. U sud krupno narendamo kačkavalj, šargarepu i kisele krastavce. Posolimo, pobiberimo, dodamo jedno jaje i mešavine začina. Kriškama hleba odstranimo korice, sredinu iskidamo na parčad i dodamo u sud. Smesu mesimo rukom dok se ne sjedini, a zatim oblikujemo piroške.
U dublji tanjir viljuškom izmutimo preostala dva jajeta. Piroške pobrašnimo, uvaljamo u izmućena jaja, oblepimo prezlama i ispržimo na većoj količini zagrejanog ulja u tiganj na šporetu. Kada porumene sa svih strana piroške izvadimo iz tiganja i stavimo na tanjir obložen papirnatim salvetama.
Piroške serviramo na tanjir i dodamo sud sa prethodno pripremljenim tartar sosom.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)