NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Nema greške s ovim receptom.

NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Shutterstock

 

Piroške od starog hleba su brz i jednostavan obrok koji možete napraviti za svega trideset minuta.

Sastojci (za 4 osobe):

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

• 500 g kriški bajatog hleba
• 200 g kiselih krastavaca
• 100 g krugova šunke
• 100 g kačkavalja
• 80 g kuvane šargarepe
• 2 viršle
• 200 g prezle
• 150 g brašna
• 3 jajeta
• 1 kašika mešavine začina
• ulje
• so i mleveni crni biber

Priprema:

Krugove šunke i viršle isečemo na sitne kocke i stavimo u dublji sud. U sud krupno narendamo kačkavalj, šargarepu i kisele krastavce. Posolimo, pobiberimo, dodamo jedno jaje i mešavine začina. Kriškama hleba odstranimo korice, sredinu iskidamo na parčad i dodamo u sud. Smesu mesimo rukom dok se ne sjedini, a zatim oblikujemo piroške.

U dublji tanjir viljuškom izmutimo preostala dva jajeta. Piroške pobrašnimo, uvaljamo u izmućena jaja, oblepimo prezlama i ispržimo na većoj količini zagrejanog ulja u tiganj na šporetu. Kada porumene sa svih strana piroške izvadimo iz tiganja i stavimo na tanjir obložen papirnatim salvetama.

Piroške serviramo na tanjir i dodamo sud sa prethodno pripremljenim tartar sosom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading