NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Piroške od starog hleba su brz i jednostavan obrok koji možete napraviti za svega trideset minuta.
Sastojci (za 4 osobe):
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
• 500 g kriški bajatog hleba
• 200 g kiselih krastavaca
• 100 g krugova šunke
• 100 g kačkavalja
• 80 g kuvane šargarepe
• 2 viršle
• 200 g prezle
• 150 g brašna
• 3 jajeta
• 1 kašika mešavine začina
• ulje
• so i mleveni crni biber
Priprema:
Krugove šunke i viršle isečemo na sitne kocke i stavimo u dublji sud. U sud krupno narendamo kačkavalj, šargarepu i kisele krastavce. Posolimo, pobiberimo, dodamo jedno jaje i mešavine začina. Kriškama hleba odstranimo korice, sredinu iskidamo na parčad i dodamo u sud. Smesu mesimo rukom dok se ne sjedini, a zatim oblikujemo piroške.
U dublji tanjir viljuškom izmutimo preostala dva jajeta. Piroške pobrašnimo, uvaljamo u izmućena jaja, oblepimo prezlama i ispržimo na većoj količini zagrejanog ulja u tiganj na šporetu. Kada porumene sa svih strana piroške izvadimo iz tiganja i stavimo na tanjir obložen papirnatim salvetama.
Piroške serviramo na tanjir i dodamo sud sa prethodno pripremljenim tartar sosom.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)