FENOMENALNA POSLASTICA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Napravite manastirski kolač koji će se dopasti čitavoj porodici

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Oduševićete se.

manastirski posni kolač
youtube printscreen

 

Manastirski kolač će vas oduševiti kako prelepim ukusom, tako i neodoljivim mirisom. Pravi se bez ulja i šećera, te nije pretnja savršenoj liniji. Postupak pripreme je jednostava, zato uživajte u fenomenalnoj poslastici bez osećaja krivice.

Potrebne namirnice:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Premaz:

  • 4 pune kašike pekmeza
  • 4 kašike seckanih oraha

Način pripreme:

Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i šećer i žicom izmutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti, po savetu Bakine kuhinje. Testo je ređe. Sipati u pleh 35x28 obložen pek papirom.

Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta da kolač bude lagan i lepo rumen.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading