FENOMENALNA POSLASTICA KOJU ĆETE OBOŽAVATI Napravite manastirski kolač koji će se dopasti čitavoj porodici
Oduševićete se.

Manastirski kolač će vas oduševiti kako prelepim ukusom, tako i neodoljivim mirisom. Pravi se bez ulja i šećera, te nije pretnja savršenoj liniji. Postupak pripreme je jednostava, zato uživajte u fenomenalnoj poslastici bez osećaja krivice.
Potrebne namirnice:
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
- 4 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike seckanih oraha
- 4 kašike marmelade po želji
- 1 prašak za pecivo
- 400 ml vode mlake
- 20 punih kašika brašna
- malo cimeta
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Premaz:
- 4 pune kašike pekmeza
- 4 kašike seckanih oraha
Način pripreme:
Sipati mlaku vodu u vanglicu, dodati prvo marmeladu i šećer i žicom izmutiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Zatim dodati orahe mlevene i seckane, cimet. Sve dobro žicom izjednačiti, po savetu Bakine kuhinje. Testo je ređe. Sipati u pleh 35x28 obložen pek papirom.
Protresti pleh i peći na 200 stepeni 30-50 minuta da kolač bude lagan i lepo rumen.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.
Komentari(0)