ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

Ukoliko ste ljubitelj kombinacije čokolade i voćnog ukusa, ovaj kolač je pravi izbor za vas.
SASTOJCI:
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
- osam jaja
- 350 g šećera u prahu
- 400 g maslaca
- četiri kašike kakao-praha
- pola kesice praška za pecivo
- 500 g mlevenih oraha
- 70 g brašna
- džem od malina
- 200 ml ruma
- 250 g čokolade
- sedam kašika ulja
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
Možda vas zanima:

KOLAČ POSVEĆEN ŽENSKOM KARAKTERU U Vojvodini je specijalitet već 2 veka, a zbog njegovog sočnog ukusa ga svi obožavaju
Sigurno da vam je poznata ova srpska poslastica.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.
PRIPREMA:
Umutiti četiri jajeta sa 150 grama maslaca i 150 grama šećera, pa dodati 120 grama oraha, kašiku kakao-praha i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti, izliti u pleh i peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta. Ohladiti i premazati džemom. Preostale orahe pomešati sa rumom i 100 grama šećera, te rasporediti preko džema. Preostala jaja mešati na pari sa preostalim šećerom, pa dodati kakao i skloniti sa vatre. Prohladiti i izmiksati sa preostalim maslacem. Rasporediti preko fila od oraha, odozgo preliti glazurom od čokolade i ulja, ohladiti i poslužiti.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)