NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako

20:00

Gastronomija 0

Ne postoji ništa lepše od kolača s makom, a još je lepša vest što se ova poslastica sprema brzo i lako.

NIŠTA BOLJE NEGO TRADICIONALNI KOLAČ POSLE RUČKA Recept za slatkiš koji cela Srbija voli - sprema se brzo i lako
Pixabay

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g brašna
  • 100 g maka
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g crne čokolade za glazuru

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, zatim jogurt, ulje, mak i suvo grožđe.

Sve dobro izmešati, sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Nakon toga prelijte kolač istopljenom crnom čokoladom.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading