PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog

Proja je omiljeni obrok većine, a pogotovo domaćica jer one znaju koliko je lako spremiti ovaj fenomenalni obrok:
Sastojci(Sve merite čašom od 2 decilitra)
3-4 jaja
Možda vas zanima:

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Vaši gosti će je obožavati
Prolećni recept

“Vrtić” od kiselog mleka i kukuruza: Starinsko zapečeno jelo iz Šumadije koje greje i kad se jede hladno
U selima Šumadije nekada se za večeru služio vrtić – jednostavno zapečeno jelo od kukuruznog brašna, kiselog mleka i domaćeg sira. Pripremano bez jaja i kvasca, jelo se toplo uz mladi luk ili hladno za doručak.
1 čaša ulja
1 čaša kiselog mleka
1 i po čaše kukuruznog brašna
1 čaša pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo,
1 kašičica soli
200gr. sira
Mladi luk
Priprema:
Umutite jaja pa dodajte sir, kiselu vodu, ulje, mleko, kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so. Polovinu mase izliti u tepsiju i ubaciti na pečenje u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 8 do 10 minuta. U drugu polovinu mase dodati naseckan mladi luk, pa preliti preko prvog dela. Peći još 15 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Komentari(0)