PROJA OD MLADOG LUKA I SIRA: Meka kao pena, sočna i ukusna - izuzetno zdrava
Proja je uvek bila prvi izbor naših starih - glavna zamena za hleb. Obrok kojem nema ravnog

Proja je omiljeni obrok većine, a pogotovo domaćica jer one znaju koliko je lako spremiti ovaj fenomenalni obrok:
Sastojci(Sve merite čašom od 2 decilitra)
3-4 jaja
Možda vas zanima:

“Vrtić” od kiselog mleka i kukuruza: Starinsko zapečeno jelo iz Šumadije koje greje i kad se jede hladno
U selima Šumadije nekada se za večeru služio vrtić – jednostavno zapečeno jelo od kukuruznog brašna, kiselog mleka i domaćeg sira. Pripremano bez jaja i kvasca, jelo se toplo uz mladi luk ili hladno za doručak.

RECEPT KOJI PROVERENO USPEVA: Napravite proju čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)
Proja po posebnoj recepturi
1 čaša ulja
1 čaša kiselog mleka
1 i po čaše kukuruznog brašna
1 čaša pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo,
1 kašičica soli
200gr. sira
Mladi luk
Priprema:
Umutite jaja pa dodajte sir, kiselu vodu, ulje, mleko, kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so. Polovinu mase izliti u tepsiju i ubaciti na pečenje u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 8 do 10 minuta. U drugu polovinu mase dodati naseckan mladi luk, pa preliti preko prvog dela. Peći još 15 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Jelo bogate istorije i još bogatijeg ukusa! Napravite višegradski kupus po receptu koji su Jovanka i Tito obožavali
I mada je Jovanka naročito volela pečenje, u ovom jelu je, koje se u narodu često zove višegradski kupus, podjednako uživala

Kolač sa pekmezom: Jednostavan je i ne košta mnogo (VIDEO)
Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom

SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA KOJOJ NEMA RAVNE: Ukus obara s nogu, toliko je JEDNOSTAVNA da može čak i dete da je spremi
Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu koja se priprema vrlo jednostavno.

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Banica sa SIROM, jedino OVAKO nikad neće biti MASNA, a možete da je jedete DANIMA
Starinska banica sa sirom sa juga Srbije svima po ukusu

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina
Komentari(0)