Zašto se oslić prodaje bez glave?
Postoji razlog zašto nikada nismo videli prednji deo ove vrste ribe.

Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene i pogodnosti pri njenom spremanju, jer u odnosu na rečnu ribu oslić ima mnogo manje kostiju. Nažalost, u poređenju s bakalarom, pastrmkom i šaranom, oslić je manje popularan.
Za razliku od ostalih riba koje se mogu naći u prodaji, samo oslić nema glavu. Jedini razlog zašto je to tako jeste transport, pošto se oslić najviše lovi u jugozapadnom delu Atlantskog okeana, u Argentini, Urugvaju, Sredozemnom i Crnom moru, južnim delovima Afrike, u jugoistočnom delu Tihog okeana, Peruu i Čilu. Prodavci takođe ističu da je to čest slučaj i sa lososom.
Oslić je grabežljiva riba čija je populacija impresivna, iako stručnjaci smatraju da je smanjena zbog aktivnog ulova. Veličina odraslog oslića je od 30 cm do 1,5 metara. Pripada monotipskoj porodici koja obuhvata 16 vrsta. Oslić većinu vremena provodi u dubini, a više raste u lovu.
Možda vas zanima:

Niko je nikada nije video! Evo zašto je glava oslića misterija za sve nas
Na tezgama je veliki izbor morskih plodova i raznih vrsta riba, uključujući i oslić. Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene i pogodnosti pri njenom spremanju, jer u odnosu na rečnu ribu oslić ima mnogo manje kostiju. Nažalost, u poređenju s bakalarom, pastrmkom i šaranom, oslić je manje popularan.

GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO Dugo smo bili ubeđeni da je ova hrana posna, a ustvari nije - evo i zašto
Dan kada u crkvenom kalendaru stoji „riba“ – tada se jede posna hrana, ali je dozvoljena i riba i vino.
Možda vas zanima:

Niko je nikada nije video! Evo zašto je glava oslića misterija za sve nas
Na tezgama je veliki izbor morskih plodova i raznih vrsta riba, uključujući i oslić. Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene i pogodnosti pri njenom spremanju, jer u odnosu na rečnu ribu oslić ima mnogo manje kostiju. Nažalost, u poređenju s bakalarom, pastrmkom i šaranom, oslić je manje popularan.

GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO Dugo smo bili ubeđeni da je ova hrana posna, a ustvari nije - evo i zašto
Dan kada u crkvenom kalendaru stoji „riba“ – tada se jede posna hrana, ali je dozvoljena i riba i vino.
Možda vas zanima:

Niko je nikada nije video! Evo zašto je glava oslića misterija za sve nas
Na tezgama je veliki izbor morskih plodova i raznih vrsta riba, uključujući i oslić. Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene i pogodnosti pri njenom spremanju, jer u odnosu na rečnu ribu oslić ima mnogo manje kostiju. Nažalost, u poređenju s bakalarom, pastrmkom i šaranom, oslić je manje popularan.

GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO Dugo smo bili ubeđeni da je ova hrana posna, a ustvari nije - evo i zašto
Dan kada u crkvenom kalendaru stoji „riba“ – tada se jede posna hrana, ali je dozvoljena i riba i vino.
Zbog prekomernog lova oslića na pojedinim mestima zabeleženo je drastično smanjenje brojnosti ove ribe. Ulov oslića u evropskom delu je dosta ispod nivoa, budući da su količine ove ribe poprilično iscrpljene u Crnom i Sredozemnom moru. Postoji nekoliko razloga za to - ekološki problemi, nelegalan lov, pecanje manjih riba i neregularan ribolov.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)