TAJNA JE U JEDNOM POSEBNOM SASTOJKU Čuveni kuvar koga je obožavala Jugoslavija otkriva najbolji recept za musaku

Miloš Milenović

12:00

Gastronomija 0

Ima poseban ukus i tako je sočna da će za tren nestati sa trpeze, a ukućani će vam tražiti kašiku više!

TAJNA JE U JEDNOM POSEBNOM SASTOJKU Čuveni kuvar koga je obožavala Jugoslavija otkriva najbolji recept za musaku
Printscreen/Youtube

 

 

 

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Možda vas zanima:

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Čuveni kuvar Stevo Karapandža, bio je i omiljeni kuvar Jospia Broza Tita, a njegovo spremanje hrane retko ko može da nadmaši. Od bilo kojih namirnica može da napravi savršeno jelo, a njegova musaka je neverovatna. Ima poseban ukus i tako je sočna da će za tren nestati sa trpeze, a ukućani će vam tražiti kašiku više!

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
  • 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
  • 2 paradajza (iseckana na kockice)
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 1 glavica seckanog crnog luka
  • 3 jaja (umućena)
  • 1 šolja jogurta (namirnica zbog koje se ukus umnogome razlikuje)
  • 60 g brašna
  • so, biber
  • ulje
  • 60 g mešavine biljnih začina

 

 

Kako se pravi musaka:

Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji.

Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta. Jelo poslužite sa jogurtom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading