TAJNA JE U JEDNOM POSEBNOM SASTOJKU Čuveni kuvar koga je obožavala Jugoslavija otkriva najbolji recept za musaku
Ima poseban ukus i tako je sočna da će za tren nestati sa trpeze, a ukućani će vam tražiti kašiku više!

Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Čuveni kuvar Stevo Karapandža, bio je i omiljeni kuvar Jospia Broza Tita, a njegovo spremanje hrane retko ko može da nadmaši. Od bilo kojih namirnica može da napravi savršeno jelo, a njegova musaka je neverovatna. Ima poseban ukus i tako je sočna da će za tren nestati sa trpeze, a ukućani će vam tražiti kašiku više!
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
- 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
- 2 paradajza (iseckana na kockice)
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 1 glavica seckanog crnog luka
- 3 jaja (umućena)
- 1 šolja jogurta (namirnica zbog koje se ukus umnogome razlikuje)
- 60 g brašna
- so, biber
- ulje
- 60 g mešavine biljnih začina
Kako se pravi musaka:
Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji.
Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta. Jelo poslužite sa jogurtom.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.
Komentari(0)