JEFTINIJA, A PODJEDNAKO UKUSNA Napravite musaku od starog hleba i oduševićete se rezultatom

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Naše domaćice već su se izveštile da musaku pravime na različite načine - sa krompirom, tikvicama, karfiolom... Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.

JEFTINIJA, A PODJEDNAKO UKUSNA Napravite musaku od starog hleba i oduševićete se rezultatom
Printscreen/Youtube

 

Musaka je jedno od omiljenih jela na našoj tradicionalnoj trpezi, a njen originalni recept poreklom je iz Grčke.

Naše domaćice već su se izveštile da musaku pravime na različite načine - sa krompirom, tikvicama, karfiolom... Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 200 g kisele pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 stari hleb
  • 150 m mleka

Priprema:

Sitno naseckajte crni luka, pa ga prodinstajte na malo ulja da zastakli. Potom dodajte mleveno meso i sitno seckani beli luk, pa sve zajedno dinstajte takođe na umerenoj vatri narednih 15 minuta. Nauljite dublji četvrtasti pleh, pa u nega ređajte rezani stari hleb (možete ukloniti koricu). Potom preko stavite fil sa dinstanim mesom, i na kraju poređajte još jedan red hleba. Na nekoliko mesta probušite viljuškom, pa zalite sve mlekom. Umutite jaja i pavlaku, dodajte malo soli i takođe prelijte preko. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatno žutu boju. Pred kraj pečenja odozgo dodajte narendani kačkavalj.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading