JEFTINIJA, A PODJEDNAKO UKUSNA Napravite musaku od starog hleba i oduševićete se rezultatom
Naše domaćice već su se izveštile da musaku pravime na različite načine - sa krompirom, tikvicama, karfiolom... Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.

Musaka je jedno od omiljenih jela na našoj tradicionalnoj trpezi, a njen originalni recept poreklom je iz Grčke.
Naše domaćice već su se izveštile da musaku pravime na različite načine - sa krompirom, tikvicama, karfiolom... Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 200 g kisele pavlake
- 150 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 stari hleb
- 150 m mleka
Priprema:
Sitno naseckajte crni luka, pa ga prodinstajte na malo ulja da zastakli. Potom dodajte mleveno meso i sitno seckani beli luk, pa sve zajedno dinstajte takođe na umerenoj vatri narednih 15 minuta. Nauljite dublji četvrtasti pleh, pa u nega ređajte rezani stari hleb (možete ukloniti koricu). Potom preko stavite fil sa dinstanim mesom, i na kraju poređajte još jedan red hleba. Na nekoliko mesta probušite viljuškom, pa zalite sve mlekom. Umutite jaja i pavlaku, dodajte malo soli i takođe prelijte preko. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatno žutu boju. Pred kraj pečenja odozgo dodajte narendani kačkavalj.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.

Recept za „poparu na vodi“ – sirotinjski doručak koji je skoro nestao
Popara na vodi bila je tipičan doručak u najsiromašnijim kućama 19. i početkom 20. veka. Za razliku od klasične popare sa mlekom ili sirom, pravila se samo od hleba, masti i tople vode. Danas se gotovo nigde ne priprema, a nosi snažan miris prošlih vremena kada je hrana morala da bude jednostavna, a da ipak zasiti.
Komentari(0)