Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.
Teleća čorba jedno je od omiljenih jela, a ako želite pravi u ukusan obrok, onda je ovaj recept za vas.
Savršena je za svečane prilike.
Sastojci
600 g teletine
Možda vas zanima:
TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:
TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:
TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
2 krompira
2 kašike brašna
1 jaje
čaša kisele pavlake (180 g)
so
biber
1 list lovora
1 kašičica suve začinske paprike
peršunov list (po želji)
Priprema
Očistite crni luk, pa ga sitno iseckajte i izdinstajte u dubljoj šerpi dok ne postane staklast. Dodajte meso koje ste isekli na manje komade, pa dinstajte sve zajedno oko desetak minuta.
Oljuštite šargarepu i krompir, pa ih iseckajte na kockice. U šerpu u kojoj ste dinstali luk i meso sipajte dva litra vode, dodajte biber, so, lovorov list, šargarepu i krompir, poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, ravnu kašičicu začinske paprike i malo vode, pa sve sjedinite i sipajte u čorbu. Ostavite da vri nekoliko minuta, pa sklonite šerpu sa ringle.
U vruću čorbu dodajte umućeno jaje sa kiselom pavlakom, promešajte i ostavite čorbu da odstoji desetak minuta. Teleća čorba je spremna za posluženje.
Prijatno!
Recept star vekovima: Posna sarma sa Hilandara kraljica je svake slavske trpeze
Kako je sezona slava stigla, domaćice se sve više trude da na stolu imaju najbolje specijalitete za svoje goste
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Komentari(0)