Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.

Teleća čorba jedno je od omiljenih jela, a ako želite pravi u ukusan obrok, onda je ovaj recept za vas.
Savršena je za svečane prilike.
Sastojci
600 g teletine
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
2 krompira
2 kašike brašna
1 jaje
čaša kisele pavlake (180 g)
so
biber
1 list lovora
1 kašičica suve začinske paprike
peršunov list (po želji)
Priprema
Očistite crni luk, pa ga sitno iseckajte i izdinstajte u dubljoj šerpi dok ne postane staklast. Dodajte meso koje ste isekli na manje komade, pa dinstajte sve zajedno oko desetak minuta.
Oljuštite šargarepu i krompir, pa ih iseckajte na kockice. U šerpu u kojoj ste dinstali luk i meso sipajte dva litra vode, dodajte biber, so, lovorov list, šargarepu i krompir, poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, ravnu kašičicu začinske paprike i malo vode, pa sve sjedinite i sipajte u čorbu. Ostavite da vri nekoliko minuta, pa sklonite šerpu sa ringle.
U vruću čorbu dodajte umućeno jaje sa kiselom pavlakom, promešajte i ostavite čorbu da odstoji desetak minuta. Teleća čorba je spremna za posluženje.
Prijatno!

Slavonski majstori otkrili tajnu pravog fiš paprikaša! Jedna stvar je ključna - ne smete da propustite
Ako želite da pripremite fiš paprikaš kakav se jede u najboljim slavonskim čardama, pratite ovaj proveren recept.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.
Komentari(0)