Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

Potrebno je:
500 gr telećeg mesa (malo masnije - najbolje od plećke)
Povrće: krompir, luk, koren celera, šargarepa
Začini: Biber u zrnu, so, suvi začin, lovorov list, paprika, peršun
4 kašičice brašna
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Iseckajte povrće krompir, dve šargarepe, jedan luk i koren celera. Takođe odmah sitno iseckajte i teletinu. Na ulju propržiti luk 5 minuta i dodati teletinu. Dinstati 15 minuta zajedno.
Dodati u šerpu 2 litra vode i povrće koje smo sitno seckali: krompir, šargarepu, celera. Dodajemo 2 - 3 lovorova lista i malo bibera u zrnu. Kuvamo 2 sata bez dodavanja vode na laganoj vatri. Povremeno promešati.
Napraviti hladnu zapršku: 4 kašičice brašna, 1 kašičica paprike i voda - dobro izmešati i dodati u šerpu uz mešanje čorbe. Kuvati još 15 minuta. Pred sami kraj dodajemo peršun. Skinuti čorbu s ringle i u drugu posudu odvojiti jedno žumance i dodati kašiku kisele pavlake. Dobro to izmešati i dodati u čorbu uz lagano mešanje. Čorba ne sme biti na ringli dok dodaje jaje i kisela pavlaka.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)