Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

teleća čorba
Shutterstock

Potrebno je:

500 gr telećeg mesa (malo masnije - najbolje od plećke)
Povrće: krompir, luk, koren celera, šargarepa
Začini: Biber u zrnu, so, suvi začin, lovorov list, paprika, peršun
4 kašičice brašna
1 jaje 
1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Iseckajte povrće krompir, dve šargarepe, jedan luk i koren celera. Takođe odmah sitno iseckajte i teletinu. Na ulju propržiti luk 5 minuta i dodati teletinu. Dinstati 15 minuta zajedno.

Dodati u šerpu 2 litra vode i povrće koje smo sitno seckali: krompir, šargarepu, celera. Dodajemo 2 - 3 lovorova lista i malo bibera u zrnu. Kuvamo 2 sata bez dodavanja vode na laganoj vatri. Povremeno promešati.

Napraviti hladnu zapršku: 4 kašičice brašna, 1 kašičica paprike i voda - dobro izmešati i dodati u šerpu uz mešanje čorbe. Kuvati još 15 minuta. Pred sami kraj dodajemo peršun. Skinuti čorbu s ringle i u drugu posudu odvojiti jedno žumance i dodati kašiku kisele pavlake. Dobro to izmešati i dodati u čorbu uz lagano mešanje. Čorba ne sme biti na ringli dok dodaje jaje i kisela pavlaka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading