Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

Potrebno je:
500 gr telećeg mesa (malo masnije - najbolje od plećke)
Povrće: krompir, luk, koren celera, šargarepa
Začini: Biber u zrnu, so, suvi začin, lovorov list, paprika, peršun
4 kašičice brašna
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Iseckajte povrće krompir, dve šargarepe, jedan luk i koren celera. Takođe odmah sitno iseckajte i teletinu. Na ulju propržiti luk 5 minuta i dodati teletinu. Dinstati 15 minuta zajedno.
Dodati u šerpu 2 litra vode i povrće koje smo sitno seckali: krompir, šargarepu, celera. Dodajemo 2 - 3 lovorova lista i malo bibera u zrnu. Kuvamo 2 sata bez dodavanja vode na laganoj vatri. Povremeno promešati.
Napraviti hladnu zapršku: 4 kašičice brašna, 1 kašičica paprike i voda - dobro izmešati i dodati u šerpu uz mešanje čorbe. Kuvati još 15 minuta. Pred sami kraj dodajemo peršun. Skinuti čorbu s ringle i u drugu posudu odvojiti jedno žumance i dodati kašiku kisele pavlake. Dobro to izmešati i dodati u čorbu uz lagano mešanje. Čorba ne sme biti na ringli dok dodaje jaje i kisela pavlaka.

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)