TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

teleća čorba
Printscreen/Youtube

Kiša nam je donela zahlađenje, ali ćete se vrlo lako ugrejati uz jednu starinskun čorbu koja greje ceo organizam.

Domaću juneću supu spremamo već godinama unazad, ali i ukusne čorbe koje su pune povrća ne smeju da se zapostave naročito sada na jesen i zimu.

Mogu da se jedu i kao obrok, a prijaju i pre nekog glavnog jela.

Takva je jedna najukusnija teleća čorba sa povrćem koja ukusom i mirisom obara na prvu kašiku.

Zaprška je najbitnija i zbog nje ispadne najukusnija.

Ovu sastojci su potrebni za pripremu recepta:

biber po ukusu

230 g crnog luka

so po ukusu

70 g korena celera

30 g brašna

130 g paškanata

60 ml ulja

120 g krompira

seckani peršun za posipanje (opciono)

550 g telećeg mesa

30 g pavlake

1 žumance

Način pripreme:

Crni luk iseckajte, a meso za teleću čorbu isecite na kockice. U šerpu zagrejte ulje, pa ubacite crni luk i dinstajte dok ne porumeni.

Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju.

Sipajte vodu onoliko koliko je dovoljno da prekrije meso.

Dodajte so, pa smanjite temperaturu na srednje nižu i ostavite da se krčka 40-45 minuta.

Ogulite krompir, pa ga iseckajte na kockice zajedno sa šargarepom, paškanatom i korenom celera.

Dodajte povrće u šerpu, promešajte, pa prelijte sa oko 1,5 l vode. Na srednjoj vatri kuvajte teleću čorbu oko 30-35 minuta.

Nekoliko kašika čorbe pomešajte sa brašnom postepeno.

Sjedinjene sastojke vratite u šerpu.

Žumance umutite sa pavlakom, a potom dodajte tu mešavinu u teleću čorbu.

Dobro promešajte, pa pobiberite i posolite.

Pospite teleću čorbu seckanim peršunom i služite.

Prijatno!

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading