TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

Kiša nam je donela zahlađenje, ali ćete se vrlo lako ugrejati uz jednu starinskun čorbu koja greje ceo organizam.
Domaću juneću supu spremamo već godinama unazad, ali i ukusne čorbe koje su pune povrća ne smeju da se zapostave naročito sada na jesen i zimu.
Mogu da se jedu i kao obrok, a prijaju i pre nekog glavnog jela.
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Takva je jedna najukusnija teleća čorba sa povrćem koja ukusom i mirisom obara na prvu kašiku.
Zaprška je najbitnija i zbog nje ispadne najukusnija.
Ovu sastojci su potrebni za pripremu recepta:
biber po ukusu
230 g crnog luka
so po ukusu
70 g korena celera
30 g brašna
130 g paškanata
60 ml ulja
120 g krompira
seckani peršun za posipanje (opciono)
550 g telećeg mesa
30 g pavlake
1 žumance
Način pripreme:
Crni luk iseckajte, a meso za teleću čorbu isecite na kockice. U šerpu zagrejte ulje, pa ubacite crni luk i dinstajte dok ne porumeni.
Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju.
Sipajte vodu onoliko koliko je dovoljno da prekrije meso.
Dodajte so, pa smanjite temperaturu na srednje nižu i ostavite da se krčka 40-45 minuta.
Ogulite krompir, pa ga iseckajte na kockice zajedno sa šargarepom, paškanatom i korenom celera.
Dodajte povrće u šerpu, promešajte, pa prelijte sa oko 1,5 l vode. Na srednjoj vatri kuvajte teleću čorbu oko 30-35 minuta.
Nekoliko kašika čorbe pomešajte sa brašnom postepeno.
Sjedinjene sastojke vratite u šerpu.
Žumance umutite sa pavlakom, a potom dodajte tu mešavinu u teleću čorbu.
Dobro promešajte, pa pobiberite i posolite.
Pospite teleću čorbu seckanim peršunom i služite.
Prijatno!

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe
Komentari(0)