TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

Kiša nam je donela zahlađenje, ali ćete se vrlo lako ugrejati uz jednu starinskun čorbu koja greje ceo organizam.
Domaću juneću supu spremamo već godinama unazad, ali i ukusne čorbe koje su pune povrća ne smeju da se zapostave naročito sada na jesen i zimu.
Mogu da se jedu i kao obrok, a prijaju i pre nekog glavnog jela.
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Takva je jedna najukusnija teleća čorba sa povrćem koja ukusom i mirisom obara na prvu kašiku.
Zaprška je najbitnija i zbog nje ispadne najukusnija.
Ovu sastojci su potrebni za pripremu recepta:
biber po ukusu
230 g crnog luka
so po ukusu
70 g korena celera
30 g brašna
130 g paškanata
60 ml ulja
120 g krompira
seckani peršun za posipanje (opciono)
550 g telećeg mesa
30 g pavlake
1 žumance
Način pripreme:
Crni luk iseckajte, a meso za teleću čorbu isecite na kockice. U šerpu zagrejte ulje, pa ubacite crni luk i dinstajte dok ne porumeni.
Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju.
Sipajte vodu onoliko koliko je dovoljno da prekrije meso.
Dodajte so, pa smanjite temperaturu na srednje nižu i ostavite da se krčka 40-45 minuta.
Ogulite krompir, pa ga iseckajte na kockice zajedno sa šargarepom, paškanatom i korenom celera.
Dodajte povrće u šerpu, promešajte, pa prelijte sa oko 1,5 l vode. Na srednjoj vatri kuvajte teleću čorbu oko 30-35 minuta.
Nekoliko kašika čorbe pomešajte sa brašnom postepeno.
Sjedinjene sastojke vratite u šerpu.
Žumance umutite sa pavlakom, a potom dodajte tu mešavinu u teleću čorbu.
Dobro promešajte, pa pobiberite i posolite.
Pospite teleću čorbu seckanim peršunom i služite.
Prijatno!

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.
Komentari(0)