TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci
Kiša nam je donela zahlađenje, ali ćete se vrlo lako ugrejati uz jednu starinskun čorbu koja greje ceo organizam.
Domaću juneću supu spremamo već godinama unazad, ali i ukusne čorbe koje su pune povrća ne smeju da se zapostave naročito sada na jesen i zimu.
Mogu da se jedu i kao obrok, a prijaju i pre nekog glavnog jela.
Takva je jedna najukusnija teleća čorba sa povrćem koja ukusom i mirisom obara na prvu kašiku.
Zaprška je najbitnija i zbog nje ispadne najukusnija.
Ovu sastojci su potrebni za pripremu recepta:
biber po ukusu
230 g crnog luka
so po ukusu
70 g korena celera
30 g brašna
130 g paškanata
60 ml ulja
120 g krompira
seckani peršun za posipanje (opciono)
550 g telećeg mesa
30 g pavlake
1 žumance
Način pripreme:
Crni luk iseckajte, a meso za teleću čorbu isecite na kockice. U šerpu zagrejte ulje, pa ubacite crni luk i dinstajte dok ne porumeni.
Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju.
Sipajte vodu onoliko koliko je dovoljno da prekrije meso.
Dodajte so, pa smanjite temperaturu na srednje nižu i ostavite da se krčka 40-45 minuta.
Ogulite krompir, pa ga iseckajte na kockice zajedno sa šargarepom, paškanatom i korenom celera.
Dodajte povrće u šerpu, promešajte, pa prelijte sa oko 1,5 l vode. Na srednjoj vatri kuvajte teleću čorbu oko 30-35 minuta.
Nekoliko kašika čorbe pomešajte sa brašnom postepeno.
Sjedinjene sastojke vratite u šerpu.
Žumance umutite sa pavlakom, a potom dodajte tu mešavinu u teleću čorbu.
Dobro promešajte, pa pobiberite i posolite.
Pospite teleću čorbu seckanim peršunom i služite.
Prijatno!
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Komentari(0)