TELEĆA ČORBA SA POVRĆEM KOJA OPORAVLJA ORGANIZAM: Najukusnije jelo na kašiku - trik je u zapršci
Teleća čorba sa povrćem koja oporavlja organizam je najukusnije jelo na kašiku, a trik se krije u zapršci

Kiša nam je donela zahlađenje, ali ćete se vrlo lako ugrejati uz jednu starinskun čorbu koja greje ceo organizam.
Domaću juneću supu spremamo već godinama unazad, ali i ukusne čorbe koje su pune povrća ne smeju da se zapostave naročito sada na jesen i zimu.
Mogu da se jedu i kao obrok, a prijaju i pre nekog glavnog jela.
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Možda vas zanima:

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Posle ove više nećete spremati nijednu drugu (VIDEO)
Prava kafanska teleća čorba – originalni recept!
Takva je jedna najukusnija teleća čorba sa povrćem koja ukusom i mirisom obara na prvu kašiku.
Zaprška je najbitnija i zbog nje ispadne najukusnija.
Ovu sastojci su potrebni za pripremu recepta:
biber po ukusu
230 g crnog luka
so po ukusu
70 g korena celera
30 g brašna
130 g paškanata
60 ml ulja
120 g krompira
seckani peršun za posipanje (opciono)
550 g telećeg mesa
30 g pavlake
1 žumance
Način pripreme:
Crni luk iseckajte, a meso za teleću čorbu isecite na kockice. U šerpu zagrejte ulje, pa ubacite crni luk i dinstajte dok ne porumeni.
Dodajte meso i pržite dok ne promeni boju.
Sipajte vodu onoliko koliko je dovoljno da prekrije meso.
Dodajte so, pa smanjite temperaturu na srednje nižu i ostavite da se krčka 40-45 minuta.
Ogulite krompir, pa ga iseckajte na kockice zajedno sa šargarepom, paškanatom i korenom celera.
Dodajte povrće u šerpu, promešajte, pa prelijte sa oko 1,5 l vode. Na srednjoj vatri kuvajte teleću čorbu oko 30-35 minuta.
Nekoliko kašika čorbe pomešajte sa brašnom postepeno.
Sjedinjene sastojke vratite u šerpu.
Žumance umutite sa pavlakom, a potom dodajte tu mešavinu u teleću čorbu.
Dobro promešajte, pa pobiberite i posolite.
Pospite teleću čorbu seckanim peršunom i služite.
Prijatno!

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)