Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Bez obzira na vrstu, zamrzavanje je odličan način za čuvanje pasulja. Ova praksa ne samo da održava njihov kvalitet, već i sprečava pojavu neželjenih žižaka.
Zamrzavanje pasulja: sirovog i kuvanog
Sirovi pasulj
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Sirovi pasulj se može zamrznuti direktno nakon temeljnog pranja. Ovo sprečava širenje žižaka. Prilikom pripreme, nema potrebe za odmrzavanjem; jednostavno ga potopite i kuvajte kao i obično.
Kuvani pasulj
Tradicionalni metod zamrzavanja kuvanog pasulja je takođe efikasan. Nakon kuvanja, podelite ga na porcije i čuvajte u teglama. Bez začina, zamrznuti pasulj može trajati između 2 i 3 meseca.
Začinjeni pasulj
Moguće je zamrznuti već začinjeni pasulj, ali treba biti oprezan, jer zamrzavanje pojačava ukuse. Da bi se održao svež ukus, preporučuje se da se začini samo pre serviranja.
Čuvanje u PET boci
Za one koji žele da sačuvaju velike količine pasulja do dve godine, PET boce su efikasna alternativa.
Proces uključuje pranje boca, upotrebu alkohola za sterilizaciju i dodavanje belog luka za dodatnu zaštitu.
Operite PET boce neutralnim deterdžentom i vodom. Sipajte alkohol i promućkajte da biste sterilisali.
Dodajte neoljuštene čenove belog luka u pasulj. Poklopite i čuvajte na hladnom mestu.
Suzbijanje crva
Žižci su česti, ali ne štete pasulju. Jednostavno operite pasulj i potopite ga u vodu. Žižci će plutati, što će ih olakšati uklanjanje. Ova jednostavna metoda pomaže da pasulj ostane bez ovih insekata.
Uz ove savete, biće vam lakše uživati u pasulju u različitim receptima mnogo duže. Pored toga, pravilno skladištenje pomaže u uštedi novca kod kuće, izbegavajući otpad.

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)