Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Bez obzira na vrstu, zamrzavanje je odličan način za čuvanje pasulja. Ova praksa ne samo da održava njihov kvalitet, već i sprečava pojavu neželjenih žižaka.
Zamrzavanje pasulja: sirovog i kuvanog
Sirovi pasulj
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije - Jelo na kašiku, savršen za stomak!
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Sirovi pasulj se može zamrznuti direktno nakon temeljnog pranja. Ovo sprečava širenje žižaka. Prilikom pripreme, nema potrebe za odmrzavanjem; jednostavno ga potopite i kuvajte kao i obično.
Kuvani pasulj
Tradicionalni metod zamrzavanja kuvanog pasulja je takođe efikasan. Nakon kuvanja, podelite ga na porcije i čuvajte u teglama. Bez začina, zamrznuti pasulj može trajati između 2 i 3 meseca.
Začinjeni pasulj
Moguće je zamrznuti već začinjeni pasulj, ali treba biti oprezan, jer zamrzavanje pojačava ukuse. Da bi se održao svež ukus, preporučuje se da se začini samo pre serviranja.
Čuvanje u PET boci
Za one koji žele da sačuvaju velike količine pasulja do dve godine, PET boce su efikasna alternativa.
Proces uključuje pranje boca, upotrebu alkohola za sterilizaciju i dodavanje belog luka za dodatnu zaštitu.
Operite PET boce neutralnim deterdžentom i vodom. Sipajte alkohol i promućkajte da biste sterilisali.
Dodajte neoljuštene čenove belog luka u pasulj. Poklopite i čuvajte na hladnom mestu.
Suzbijanje crva
Žižci su česti, ali ne štete pasulju. Jednostavno operite pasulj i potopite ga u vodu. Žižci će plutati, što će ih olakšati uklanjanje. Ova jednostavna metoda pomaže da pasulj ostane bez ovih insekata.
Uz ove savete, biće vam lakše uživati u pasulju u različitim receptima mnogo duže. Pored toga, pravilno skladištenje pomaže u uštedi novca kod kuće, izbegavajući otpad.

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Komentari(0)