Kako pravilno da skuvate postan pasulj, a da bude ukusniji od mrsnog: Korak po korak

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Postan pasulj je ukusno balkansko jelo koje obožava svaka porodica

prebranac
Shutterstock

Pasulj je jedno od najzahvalnijih i najukusnijih jela koji se sprema lako i brzo, a u stanju je da zasiti brzo.

Osnovne informacije:

Kuhinja: Srpska / Balkanska

Možda vas zanima:

Tip jela: Glavno jelo, posno jelo

Možda vas zanima:

Vreme pripreme: 20 minuta (priprema namirnica)

Možda vas zanima:

Ukupno vreme pripreme: oko 2 sata (uključujući kuvanje)

Možda vas zanima:

Kalorije: 250–300 kcal po porciji (oko 300 g)

Možda vas zanima:

Broj porcija: 6

Možda vas zanima:

Težina pripreme: Srednje

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

400 gr pasulja
1 kašika ulja
1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
3 lovorova lista
3 čena belog luka
1 mala kašičica brašna
1 mala kašičica slatke mlevene paprike
1 mala kašičica suvog začina
pola kašičice soli
pola kašičice bibera
seckan peršunov list

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda da voda bude bistra.
Sipati pasulj u šerpu, naliti vode da ogrezne pa kuvati da provri. 
Sipati u rešetku i ispirati hladnom vodom.
U šerpu dodati pasulj, luk, šargarepu, krompir - sve iseckano na kockice.
Dodati kašiku ulja i lovorov list, pa kuvati da omekša.
Ako treba dolivati vodu.

Kako napraviti zapršku za pasulj?

U tiganj sipati malo ulja pa dodati seckan beli luk i brašno.
Mešati da dobije krem boju, pa ubaciti mlevenu papriku, izmešati i sipati u pasulj.
Kad provri dodati suvi začin, biber, so i ostaviti još malo da krčka.
Dodati na kraju seckan peršunov list. 

Detaljno uputstvo pogledajte u videu: 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading