STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.

Mogu dugo da stoje. Savršene su uz čaj.
Sastojci:
Testo:
250g svinjske masti ili maslaca sobne temperature
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Fil:
2 belanceta
100g šećera u prahu
100g mlevenih oraha
4 pune kašike pekmeza od šljiva
šećer u prahu za valjanje ružica
Priprema:
U toplo mleko sa dodatkom 1 kašičice šećera razmrviti kvasac, pa ostaviti da „nadođe“. Brašno prosejati. U posudu za mešanje umutiti penasto mast/maslac, žumanca i celo jaje. Dodati nadošli kvasac i brašno po potrebi, pa zamesiti glatko testo koje se ne lepi. Pokriti ga salvetom, pa ostaviti da na toplom odstoji oko 45 minuta da naraste.
Belanca umutiti sa šećerom, orasima i pekmezom. Nadošlo testo blago premesiti, kidati rukama testo, dlanovima prvo oblikovati kuglicu veličine loptice za ping-pong, pa oklagijom ili dlanovima oblikovati/spljoštiti u krug, na sredinu staviti po kašičicu fila, a zatim krajeve sklopiti na sredinu i stisnuti kako bi se formirao oblik ružice. Formirane ružice ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200C oko 20 minuta. Pečene uvaljati u šećer u prahu.
Od ove količine izađe oko 30-tak ružica.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)