STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.

Mogu dugo da stoje. Savršene su uz čaj.
Sastojci:
Testo:
250g svinjske masti ili maslaca sobne temperature
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Fil:
2 belanceta
100g šećera u prahu
100g mlevenih oraha
4 pune kašike pekmeza od šljiva
šećer u prahu za valjanje ružica
Priprema:
U toplo mleko sa dodatkom 1 kašičice šećera razmrviti kvasac, pa ostaviti da „nadođe“. Brašno prosejati. U posudu za mešanje umutiti penasto mast/maslac, žumanca i celo jaje. Dodati nadošli kvasac i brašno po potrebi, pa zamesiti glatko testo koje se ne lepi. Pokriti ga salvetom, pa ostaviti da na toplom odstoji oko 45 minuta da naraste.
Belanca umutiti sa šećerom, orasima i pekmezom. Nadošlo testo blago premesiti, kidati rukama testo, dlanovima prvo oblikovati kuglicu veličine loptice za ping-pong, pa oklagijom ili dlanovima oblikovati/spljoštiti u krug, na sredinu staviti po kašičicu fila, a zatim krajeve sklopiti na sredinu i stisnuti kako bi se formirao oblik ružice. Formirane ružice ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200C oko 20 minuta. Pečene uvaljati u šećer u prahu.
Od ove količine izađe oko 30-tak ružica.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)