UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.

Ovaj izuzetno zahvalan doručak priprema se u bezbroj verzija, važan je deo ponude u pekarama mnogih zemalja. Mi vam donosimo recept po kojem su buhtle pripremale naše bake, i koji je do danas ostao nenadmašan.
Sastojci:
Testo:
1/2 kg brašna,
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Punjenje:
što gušći pekmez od šljiva, kajsije ili čega već volite,
šećer u prahu za posipanje,
100 gr otopljenog maslaca
Priprema:
1. Kvasac umrviti u toplo mleko uz malo šećera i brašna, kad se kvasac zapeni, dodati ga brašnu kojem smo prethodno dodali i ostale sastojke. Dobro mešati dok testo ne postane glatko, a na opip malo mekše.
2. Nakon što se testo podigne, treba ga na pobrašnjenoj dasci razviti u ”roladu”. Seći komade široke otprilike dva prsta, rastanjiti ih i puniti pekmezom. Dobro je koristiti što gušći pekmez kako tokom pečenja ne bi iscurio, ili da vam se, dok jedete buhtle, ne bi slivao niz prste. Testo zamotati tako da se oblikuju knedlice. Svaku umočiti u rastopljeni maslac i slagati u pleh jednu do druge. Ne treba ih slagati pregusto jer kad se ispeku neće imati lep oblik. Kad ste gotovi ostavite još petnaestak minuta da se još malo podignu i pecite 25-30 minuta na 200 °C.
3. Kad su buhtle gotove, ostavite da se desetak minuta prohlade, onda ih vadite iz pleha i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva
Komentari(0)