UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.

Ovaj izuzetno zahvalan doručak priprema se u bezbroj verzija, važan je deo ponude u pekarama mnogih zemalja. Mi vam donosimo recept po kojem su buhtle pripremale naše bake, i koji je do danas ostao nenadmašan.
Sastojci:
Testo:
1/2 kg brašna,
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Originalni recept za omiljenu beogradsku tortu
Hotel „Moskva” zaštitio je ovaj recept kao svoj originalni brend.

STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
Punjenje:
što gušći pekmez od šljiva, kajsije ili čega već volite,
šećer u prahu za posipanje,
100 gr otopljenog maslaca
Priprema:
1. Kvasac umrviti u toplo mleko uz malo šećera i brašna, kad se kvasac zapeni, dodati ga brašnu kojem smo prethodno dodali i ostale sastojke. Dobro mešati dok testo ne postane glatko, a na opip malo mekše.
2. Nakon što se testo podigne, treba ga na pobrašnjenoj dasci razviti u ”roladu”. Seći komade široke otprilike dva prsta, rastanjiti ih i puniti pekmezom. Dobro je koristiti što gušći pekmez kako tokom pečenja ne bi iscurio, ili da vam se, dok jedete buhtle, ne bi slivao niz prste. Testo zamotati tako da se oblikuju knedlice. Svaku umočiti u rastopljeni maslac i slagati u pleh jednu do druge. Ne treba ih slagati pregusto jer kad se ispeku neće imati lep oblik. Kad ste gotovi ostavite još petnaestak minuta da se još malo podignu i pecite 25-30 minuta na 200 °C.
3. Kad su buhtle gotove, ostavite da se desetak minuta prohlade, onda ih vadite iz pleha i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)