Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još

Izvor: Kiza Rock

14:00

Gastronomija 0

Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.

Printskrin@Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen/YouTube
Printskrin@Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen/YouTube

Sastojci:

SMESA ZA KORU ZA KOLAČ

200ml mleka

Možda vas zanima:

150g šećera

Možda vas zanima:

200g griza

Možda vas zanima:

70g oraha

Možda vas zanima:

prašak za pecivo(polovina kesice)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

FIL

330ml mleka
100g kristal šećera
Kesica vanilinog šećera
2,5 supene kašike brašna

FIL 2

100g margarina ili maslaca
130g mlevenih oraha

Priprema u videu:

 


Kurir Stil

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading