STARINSKI KOLAČ BEZ JAJA: Dvoslojno medeno srce najlepši je posni desert koji ste ikad probali
Starinski posni kolač koji se sprema veoma brzo i veoma lako
Ako ste započeli Vaskršnji post, možete sebi pripremiti ovaj divni posni kolač:
Potrebno je:
250ml. mineralne vode Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna. Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna. Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna. Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna. Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna. Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna. Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Možda vas zanima:
Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Fil:
200gr. džema bilo koje vrste
Glazura 100gr. čokolade i 4 kašike ulja
Priprema:
U činiju stavite ulje, mineralnu vodu, šećer i džem. Sve umutite, a onda prosejte brašno i dodajte sodu bikarbonu i kakao. Dodajte i cimet i sve izmešajte žicom.
Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa pa izlijte pola sadržaja u tepsiju. Pecite u rerni oko 10 minuta da biskvit uhvati koru. Izvadite iz rerne pa stavite preko oko 200 grama džema po želji, pa preko njega izlijte ostatak smese za biskvit. Pecite u rerni dok se sve lepo ispeče.
Kad izvadite kolač iz rerne prelijte ga sa rastopljenom čokoladom.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Komentari(0)