STARINSKI KOLAČ BEZ JAJA: Dvoslojno medeno srce najlepši je posni desert koji ste ikad probali

15:00

Gastronomija 0

Starinski posni kolač koji se sprema veoma brzo i veoma lako

kolač
Shutterstock

Ako ste započeli Vaskršnji post, možete sebi pripremiti ovaj divni posni kolač:

Potrebno je:

250ml. mineralne vode

Možda vas zanima:

125ml. ulja

Možda vas zanima:

200gr. šećera

Možda vas zanima:

250gr. brašna

Možda vas zanima:

1 kašika džema

Možda vas zanima:

3 kašike kakao

Možda vas zanima:

1 kašičica sode bikarbone

Možda vas zanima:

1 kesica cimeta

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Fil:

200gr. džema bilo koje vrste

Glazura 100gr. čokolade i 4 kašike ulja

Priprema:

U činiju stavite ulje, mineralnu vodu, šećer i džem. Sve umutite, a onda prosejte brašno i dodajte sodu bikarbonu i kakao. Dodajte i cimet i sve izmešajte žicom.

Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa pa izlijte pola sadržaja u tepsiju. Pecite u rerni oko 10 minuta da biskvit uhvati koru. Izvadite iz rerne pa stavite preko oko 200 grama džema po želji, pa preko njega izlijte ostatak smese za biskvit. Pecite u rerni dok se sve lepo ispeče.

Kad izvadite kolač iz rerne prelijte ga sa rastopljenom čokoladom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading