STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.
Bakin kolač je jedna od omiljenih slatkiša na našim prostorima. Osim što vam zaista nije potrebno mnogo vremena da ga napravite, imaćete poslasticu koja ostaje sveža čitave nedelje. Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...
Sastojci:
- 4 jaja,
- 600 g brašna,
- 1 čaša mleka,
- 1 čaša ulja,
- 2 čaše šećera,
- 1 prašak za pecivo
(za meru se koristi standardna čaša od 180 ml)
Kako se pravi bakin kolač?
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.
Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa, kako biste dobili prepoznatljiv oblik srca. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja.
Preukusne su i da ih jedete "same", a mogu se sjajno kombinovati uz bilo koji džem, krem ili sladoled.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Komentari(0)