STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.

Bakin kolač je jedna od omiljenih slatkiša na našim prostorima. Osim što vam zaista nije potrebno mnogo vremena da ga napravite, imaćete poslasticu koja ostaje sveža čitave nedelje. Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Sastojci:
- 4 jaja,
- 600 g brašna,
- 1 čaša mleka,
- 1 čaša ulja,
- 2 čaše šećera,
- 1 prašak za pecivo
(za meru se koristi standardna čaša od 180 ml)
Kako se pravi bakin kolač?
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.
Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa, kako biste dobili prepoznatljiv oblik srca. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja.
Preukusne su i da ih jedete "same", a mogu se sjajno kombinovati uz bilo koji džem, krem ili sladoled.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Komentari(0)