STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.

Bakin kolač je jedna od omiljenih slatkiša na našim prostorima. Osim što vam zaista nije potrebno mnogo vremena da ga napravite, imaćete poslasticu koja ostaje sveža čitave nedelje. Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...
Sastojci:
- 4 jaja,
- 600 g brašna,
- 1 čaša mleka,
- 1 čaša ulja,
- 2 čaše šećera,
- 1 prašak za pecivo
(za meru se koristi standardna čaša od 180 ml)
Kako se pravi bakin kolač?
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.
Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa, kako biste dobili prepoznatljiv oblik srca. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja.
Preukusne su i da ih jedete "same", a mogu se sjajno kombinovati uz bilo koji džem, krem ili sladoled.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)