NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...

Bakin kolač je omiljeni kolač naših mama i baka. Jednostavno se sprema, a veoma je ukusan. Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada... Na taj način malo podseća i na popularne vafle.
Evo originalnog recepta za ovu poslasticu.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA OVAJ RECEPT Napravite bakin kolač koji je oduševljavao generacije
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakin kolač.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA OVAJ RECEPT Napravite bakin kolač koji je oduševljavao generacije
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakin kolač.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA OVAJ RECEPT Napravite bakin kolač koji je oduševljavao generacije
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakin kolač.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
SASTOJCI:
- 3 jajeta
- 9 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- manja šoljica ulja
- 1/4 l mleka (250 ml)
- 1/2 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- narendana kora limuna
PRIPREMA:
Penasto umutiti 3 belanca.
Uz stalno mućenje dodati i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa.
Peći bakin kolač u aparatu za galete. Filovati ih po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Meso u ćupu: Zaboravljena tehnika srpskih domaćinstava za čuvanje hrane bez frižidera
Kako su naši preci čuvali meso mesecima bez struje i tehnologije — uz pomoć masti, ćupa i znanja koje traje vekovima.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu
Komentari(0)