NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti
Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...

Bakin kolač je omiljeni kolač naših mama i baka. Jednostavno se sprema, a veoma je ukusan. Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada... Na taj način malo podseća i na popularne vafle.
Evo originalnog recepta za ovu poslasticu.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA OVAJ RECEPT Napravite bakin kolač koji je oduševljavao generacije
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakin kolač.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA OVAJ RECEPT Napravite bakin kolač koji je oduševljavao generacije
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakin kolač.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:

CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA OVAJ RECEPT Napravite bakin kolač koji je oduševljavao generacije
Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakin kolač.

STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Može vam zameniti kako doručak, tako i večeru, a lako se kombinuje uz razne namirnice. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
SASTOJCI:
- 3 jajeta
- 9 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- manja šoljica ulja
- 1/4 l mleka (250 ml)
- 1/2 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- narendana kora limuna
PRIPREMA:
Penasto umutiti 3 belanca.
Uz stalno mućenje dodati i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa.
Peći bakin kolač u aparatu za galete. Filovati ih po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom.

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)