NEMA BOLJE STARINSKE POSLASTICE OD OVE Tradicionalni recept za bakin kolač koji će vas oduševiti

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada...

bakin kolač
Shutterstock

 

Bakin kolač je omiljeni kolač naših mama i baka. Jednostavno se sprema, a veoma je ukusan. Može se jesti sa raznim dodacima kao što su krem, džem, voće, šlag, čokolada... Na taj način malo podseća i na popularne vafle.

Evo originalnog recepta za ovu poslasticu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

SASTOJCI:

  • 3 jajeta
  • 9 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • manja šoljica ulja
  • 1/4 l mleka (250 ml)
  • 1/2 kg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • narendana kora limuna

PRIPREMA:

Penasto umutiti 3 belanca.

Uz stalno mućenje dodati i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka masa.

Peći bakin kolač u aparatu za galete. Filovati ih po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom.

 

Komentari(0)

Loading