CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA OVAJ RECEPT Napravite bakin kolač koji je oduševljavao generacije

Miloš Milenović

16:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za galete ili bakin kolač.

Galete
youtube printscreen

 

Sastojci:

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Pekač uključiti da se zagreje.

Pomešati suve sastojke: Brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.

Zatim dodati jaja, mleko i ulje. Sve dobro izmesati, da se dobije fina smesa.

Blago pouljiti pekač (tako svaki put pre nego što stavite novu količinu smese) i kutlačom izliti smesu na sredinu pekača, pa ravnomerno raspodeliti istu. Gledajte da to uradite za manje od 10 sekundi.

Zatim poklopite i pecite 2-3 minuta.

Ponavljati postupak, dok ne potrošite smesu.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading