STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 2

Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i deset dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Shutterstock

 

Neki ih zovu galete, neki čak i vafle, po ugledu na belgijsku poslasticu, koja se uglavnom služi sa čokoladom, ali napoznatiji naziv im je bakin kolač. Mekani kolač koji se pravi od jednostavnih sastojaka podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju, a ovo je najbolji recept koji sigurno uspeva.

Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 250 g margarina (za podmazivanje pekača)
  • 300 g šećera
  • 500 g brašna tip
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250 ml mleka

Priprema:

U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Zamesiti glatko testo koje treba da bude mekše, pa ostaviti da malo odstoji. Peći u pekaču za galete nekoliko minuta. Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(2)

Loading
Paparaco

05.11.2022 19:31

Margarinom se verovatno podmazuje kalup, da nebi lepio. A? Majstori. A mleko. Kude se delo?

Ceca

06.11.2022 01:27

@Paparaco - Mleko se izgubelo a pojavi se uljeto, hahaha