STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i deset dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
Neki ih zovu galete, neki čak i vafle, po ugledu na belgijsku poslasticu, koja se uglavnom služi sa čokoladom, ali napoznatiji naziv im je bakin kolač. Mekani kolač koji se pravi od jednostavnih sastojaka podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju, a ovo je najbolji recept koji sigurno uspeva.
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g margarina (za podmazivanje pekača)
- 300 g šećera
- 500 g brašna tip
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 ml mleka
Priprema:
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Zamesiti glatko testo koje treba da bude mekše, pa ostaviti da malo odstoji. Peći u pekaču za galete nekoliko minuta. Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(2)
Paparaco
05.11.2022 19:31
Ceca
06.11.2022 01:27
@Paparaco - Mleko se izgubelo a pojavi se uljeto, hahaha
Margarinom se verovatno podmazuje kalup, da nebi lepio. A? Majstori. A mleko. Kude se delo?