STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i deset dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

Neki ih zovu galete, neki čak i vafle, po ugledu na belgijsku poslasticu, koja se uglavnom služi sa čokoladom, ali napoznatiji naziv im je bakin kolač. Mekani kolač koji se pravi od jednostavnih sastojaka podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju, a ovo je najbolji recept koji sigurno uspeva.
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g margarina (za podmazivanje pekača)
- 300 g šećera
- 500 g brašna tip
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 ml mleka
Priprema:
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Zamesiti glatko testo koje treba da bude mekše, pa ostaviti da malo odstoji. Peći u pekaču za galete nekoliko minuta. Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču
Komentari(2)

Paparaco
05.11.2022 19:31
Ceca
06.11.2022 01:27
@Paparaco - Mleko se izgubelo a pojavi se uljeto, hahaha
Margarinom se verovatno podmazuje kalup, da nebi lepio. A? Majstori. A mleko. Kude se delo?