KAKO DA NAJBRŽE SKUVATE PŠENICU? Trik naših baka koji štedi vreme i novac, a svako zrno se raskuva
U nastavku teksta pročitajte kako da najlakše i najbrže skuvate pšenicu, a da vas se pritom svako zrno raskuva
Uveliko smo zašli u doba slava. Slave su deo naše tradicije i zauzimaju posebno mesto i veoma su važne za svaku porodicu. Pored slavskog kolača i sveće, nezaobilazno je žito kojim se dočekuju gosti.
Kako u ovo moderno doba imamo sve manje vremena, tako se nažalost i žito sve ređe kuva kod kuće, naručuje se gotovo. Istina je da je kuvanje žita dugotrajan proces i da oduzima dosta vremena, ali postoji jedan trik koji su primenjivale naše bake, a sigurno će vam uštedeti vreme.
Sve što treba da uradite jeste da u šerpu sipate pšenicu, a zatim nalijete vode toliko da prekrije zrna. Zagrejte do ključanja, a zatim isključite i sklonite pšenicu sa vatre.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
Na neko hladno i suvo mesto (špajz, ostava) postavite presavijen stolnjak, a preko njega ćebe savijeno na dva dela. Na ćebe stavite vruću šerpu sa pšenicom, nikako ne odlivajte vodu, i dobro umotajte ćebetom.
Možda je najbolje ovo raditi pred spavanje - ostavite da se "kuva" u ćebetu celu noć, a ujutro kada ustanete, imaćete savršeno skuvano žito! Svako zrno će se raskuvati, a neće biti ni grama onih beličastih naslaga koje se uvek pojave kada pšenicu standardno kuvate na šporetu satima.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNE KROFNE: Napravite ih sa jabukama i ovsenim pahuljicama i uživajte u ukusu
Krofne mogu da budu i posne
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO: Koje god jelo da pravite imaće neverovatan ukus
Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
Komentari(0)