RECEPT KOJEM ĆETE SE VRAĆATI Ukusne domaće sarmice od vinovog lista sa mesom, uvek dobrodošlo prolećno jelo za prave gurmane
Sarmice od vinovog lista sa mlevenim mesom na južnjački način

Sastojci (može i dupla mera):
20-30 listova vinove loze
450 gr mleveno mešanog mesa i 50 gr pirinča
1 glavica crnog luka
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
Možda vas zanima:

STARINSKO MRSNO JELO PIROTA - PAČA Jedna od karakterističnih bugarskih supa, posebno omiljena muškarcima (RECEPT)
"Što hladnije postaje napolju, toliko nam se čini ukusnija tradicionalna topla pača"

ČOBANSKI GULAŠ SA BARENIM KROMPIROM Potiče od mađarske reči gujaš što znači „stočar”, dok se samo jelo nekada zvalo „stočno meso” (RECEPT)
Gulaš je odličan i kada se podgreje na umerenoj temperaturi. Možete umesto krompira dodati testetninu ili njoke...
1 kašičica šećera
So, biber, peršun
Aleva paprika
Kuvani paradajz
Priprema:
Listove vinove loze dobro oprati, a zatim prokuvati oko 5 minuta, ako su sveži, ostaviti ih da se ocede i malo ohlade.
Iseckati sitno glavicu luka i propržiti malo na ulju i dodati meso, zatim i dodati opran pirinač.
U to dodati naseckan peršun, so, biber, alevu papriku, ljutu, po ukusu i šećer.
Krčkati još oko 10 minuta, a zatim ostaviti da se ohladi.
Na dno šerpe ili tepsije, postaviti nekoliko listova vinove loze. Ostale listove složiti tako da je donja strana okrenuta nagore.
Na svaki list staviti jednu kašiku prethodno pripremljene smese od pirinča i smotati u sarmicu.
Ređati ih u šerpu sa pripremljenim listovima vinove loze.
U nauljenu šerpu sa poređanim sarmama sipati vodu tako da sve sarme budu prelivene i na veoma laganoj vatri kuvati između 40-60 minuta, tako da vinova loza postane meka.
Nakon toga preliti sa kuvanim paradajz sokom (po ukusu) i zapeći 20-tak minuta.
Sok od paradajza se koristi u posnoj varijanti, inače uobičajeno je služenje uz ovčije kiselo mleko.
Bez obzira na posnu ili mrsnu varijantu, obavezno sarmice zapeći.
Možete ih zapeći i sa sosom od mirođije.
Dobićete izvrstan odličan hrskav ukus spoljnih delova sarmice.
Prijatno!
Izvor: južna srbija

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.

Stari recept za bakinu štrudlu: Da vam kuća zamiriše na dom, spremite ovaj nezaboravni desert
Umesto mlevenih oraha možete da koristite mleveni mak
Komentari(0)