TRADICIONALNO JELO IZ DAVNINA Nepravedno zaboravljen zdrav obrok, ukus i miris čija će vas prefinjenost ostaviti bez daha
Možete ga obogatiti i sa zdravom koprivom i dobiti veoma zdrav obrok, pun vitamina.
Potrebni sastojci:
500 gr spanaća, zelja, koprive ili blitve
250 ml vode
Možda vas zanima:
SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.
OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
Možda vas zanima:
SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.
OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
Možda vas zanima:
SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.
OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
250 ml mleka
malo soli
kukuruzno brašno, otprilike 300 gr do određene gustine kačamaka
150 gr sira
1 časa kiselog mleka
kajmak
ulje
Shutterstock
Priprema:
Sitno iseckati spanać. U posudu ubaciti spanać sa čašom vode, kad se zagreje dodati jednu čašu mleka. Odmah kad provri dodati kukuruzno brašno, polako stavljajući dog smesa ne postane gusta.Smanjite šporet na jedinici, da ne zagori, dodati još malo ulja. Dodati tvrdog sira i malo soli, promešati, zatim prebaciti u kašikom u pekač, dodati još sira, zatim jedno kiselo mleko, a povrh svega kakjmak. Ako nemate kajmak može i maslac. Rernu uključiti na 200 stepeni i peći sat vremena.
Jelo ratnika i čobana – Zaboravljena srpska energetska bomba sa planine
Kako je specijalitet od sira, kajmaka i kukuruznog brašna, simbolizujući snagu i izdržljivost, preživeo vekove i postao gastronomski izazov za moderne sladokusce.
Najjeftinija zimnica se pravi najbrže! Slasna ljutenica je pikantnija od ajvara, a možda već imate sve što vam treba
Ljutenica od šargarepe je tradicionalni, domaći namaz ili umak koji se sve češće vraća na naše trpeze, naročito kada želimo nešto brzo, zdravo i aromatično... a sprema se tako lako i od jeftinih sastojaka!
3 najlepša recepta za starinske (jeftine) oblande: Savršene za slavsku trpezu, a pun pleh košta samo 500 dinara
Jedan od najomiljenijih kolača među starijima svakako je oblanda, a ako je ovako napravite sigurno će vas vratiti nekoliko decenija u prošlost
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
Komentari(0)