TRADICIONALNO JELO IZ DAVNINA Nepravedno zaboravljen zdrav obrok, ukus i miris čija će vas prefinjenost ostaviti bez daha
Možete ga obogatiti i sa zdravom koprivom i dobiti veoma zdrav obrok, pun vitamina.

500 gr spanaća, zelja, koprive ili blitve
250 ml vode
Možda vas zanima:

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
Možda vas zanima:

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
Možda vas zanima:

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
250 ml mleka
malo soli
kukuruzno brašno, otprilike 300 gr do određene gustine kačamaka
150 gr sira
1 časa kiselog mleka
kajmak
ulje
Shutterstock
Priprema:
Sitno iseckati spanać. U posudu ubaciti spanać sa čašom vode, kad se zagreje dodati jednu čašu mleka. Odmah kad provri dodati kukuruzno brašno, polako stavljajući dog smesa ne postane gusta.Smanjite šporet na jedinici, da ne zagori, dodati još malo ulja. Dodati tvrdog sira i malo soli, promešati, zatim prebaciti u kašikom u pekač, dodati još sira, zatim jedno kiselo mleko, a povrh svega kakjmak. Ako nemate kajmak može i maslac. Rernu uključiti na 200 stepeni i peći sat vremena.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.
Komentari(0)