TRADICIONALNO JELO IZ DAVNINA Nepravedno zaboravljen zdrav obrok, ukus i miris čija će vas prefinjenost ostaviti bez daha

J. K.

12:12

Gastronomija 0

Možete ga obogatiti i sa zdravom koprivom i dobiti veoma zdrav obrok, pun vitamina.

TRADICIONALNO JELO IZ DAVNINA Nepravedno zaboravljen zdrav obrok, ukus i miris čija će vas prefinjenost ostaviti bez daha
Shutterstock

 

Potrebni sastojci:


500 gr spanaća, zelja, koprive ili blitve

250 ml vode

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

250 ml mleka

malo soli

kukuruzno brašno, otprilike 300 gr do određene gustine kačamaka

150 gr sira

1 časa kiselog mleka

kajmak

ulje

TRADICIONALNO JELO IZ DAVNINA Nepravedno zaboravljen zdrav obrok, ukus i miris čija će vas prefinjenost ostaviti bez daha Shutterstock
 

  Priprema:

Sitno iseckati spanać. U posudu ubaciti spanać sa čašom vode, kad se zagreje dodati jednu čašu mleka. Odmah kad provri dodati kukuruzno brašno, polako stavljajući dog smesa ne postane gusta.Smanjite šporet na jedinici, da ne zagori, dodati još malo ulja. Dodati tvrdog sira i malo soli, promešati, zatim prebaciti u kašikom u pekač, dodati još sira, zatim jedno kiselo mleko, a povrh svega kakjmak. Ako nemate kajmak može i maslac. Rernu uključiti na 200 stepeni i peći sat vremena.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading