NAJMEKŠE PECIVO NA SVETU Recept za "pamuk" kiflice koji će vas ostaviti bez daha zbog svog ukusa i prefinjenog mirisa
Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša, mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.

SASTOJCI:
900 gr brašna tip 500
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

1 kesica suvog kvasca (7gr)
2 jaja
400 ml toplog mleka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
PRIPREMA:
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata. Ja sam ga pustila dva sata i jako je lepo naraslo.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)