NAJMEKŠE PECIVO NA SVETU Recept za "pamuk" kiflice koji će vas ostaviti bez daha zbog svog ukusa i prefinjenog mirisa

J. K.

10:15

Gastronomija 0

Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša, mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.

NAJMEKŠE PECIVO NA SVETU Recept za "pamuk" kiflice koji će vas ostaviti bez daha zbog svog ukusa i prefinjenog mirisa
Shutterstock

 

SASTOJCI:

 

900 gr brašna tip 500

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kesica suvog kvasca (7gr)

2 jaja

400 ml toplog mleka

180 ml ulja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

 

 

PRIPREMA: 

 

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata. Ja sam ga pustila dva sata i jako je lepo naraslo.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

Komentari(0)

Loading