NAJMEKŠE PECIVO NA SVETU Recept za "pamuk" kiflice koji će vas ostaviti bez daha zbog svog ukusa i prefinjenog mirisa

Jovan Kragović

10:15

Gastronomija 0

Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša, mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.

NAJMEKŠE PECIVO NA SVETU Recept za "pamuk" kiflice koji će vas ostaviti bez daha zbog svog ukusa i prefinjenog mirisa
Shutterstock

 

SASTOJCI:

 

900 gr brašna tip 500

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kesica suvog kvasca (7gr)

2 jaja

400 ml toplog mleka

180 ml ulja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

 

 

PRIPREMA: 

 

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata. Ja sam ga pustila dva sata i jako je lepo naraslo.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading