NAJMEKŠE PECIVO NA SVETU Recept za "pamuk" kiflice koji će vas ostaviti bez daha zbog svog ukusa i prefinjenog mirisa
Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša, mirisne i jako ukusne a sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.
SASTOJCI:
900 gr brašna tip 500
Možda vas zanima:
MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.
Možda vas zanima:
MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.
Možda vas zanima:
MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.
1 kesica suvog kvasca (7gr)
2 jaja
400 ml toplog mleka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
PRIPREMA:
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata. Ja sam ga pustila dva sata i jako je lepo naraslo.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)