Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

pržene paprike
Printscreen/Youtube

Pržena paprika sa belim lukom može biti odličan prilog uz ukusan ručak. Ovaj recept iz bakine kuhinje biće pravi pogodak, uspeva baš svim domaćicama.

Sastojci:

Potrebno je sveza paprika 5-6 komada.

200 gr sira

Možda vas zanima:

3 čena belog luka i malo listići na papriku

Možda vas zanima:

ml biber

Možda vas zanima:

1 kašika kisele pavlake

Možda vas zanima:

1 paradajz

Možda vas zanima:

1 jaje

Možda vas zanima:

malo origana

Možda vas zanima:

peršinov list

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Paprike optari i povaditi semenke. Sir izdrobiti. dodati pavlaku, beli luk.

Ubaciti ml biber, origano i seckan peršun i jaje. Sve izjednačiti.

Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Preliti uljem i razbaciti listiće belog luka.

Pržiti na tihoj vatri sa jedne i druge strane da porumeni.

Ostaviti da se malo prohladi i servirati.

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Komentari(0)

Loading