BOŽIĆNI SPECIJALITET BROJ JEDAN NA TRPEZI Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom, aromatičan i sočan
Svečana trpeza ne može proći bez mesnih gurmanluka, a mi vam predlažemo jedan jako ukusan.

POTREBNO JE:
malo bujona
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
so, biber
Fil:
100 g šampinjona
2 kisela krastavca
2 kašike kapara
glavica crnog luka
3 čena belog luka
kašika majorana
Priprema:
Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zgnječite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje - po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo.
Istucite meso da bude što tanje. Celu ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete.
Pleh i rolat podmažite ekstra devičanskim maslinovim uljem. Ceo rolat lepo umotajte pančetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena, i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom. Pečeni rolat ostavite da malo odstoji na toplom, pa tek onda secite.

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari(0)