BOŽIĆNI SPECIJALITET BROJ JEDAN NA TRPEZI Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom, aromatičan i sočan
Svečana trpeza ne može proći bez mesnih gurmanluka, a mi vam predlažemo jedan jako ukusan.

POTREBNO JE:
malo bujona
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
so, biber
Fil:
100 g šampinjona
2 kisela krastavca
2 kašike kapara
glavica crnog luka
3 čena belog luka
kašika majorana
Priprema:
Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zgnječite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje - po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo.
Istucite meso da bude što tanje. Celu ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete.
Pleh i rolat podmažite ekstra devičanskim maslinovim uljem. Ceo rolat lepo umotajte pančetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena, i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom. Pečeni rolat ostavite da malo odstoji na toplom, pa tek onda secite.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)