BOŽIĆNI SPECIJALITET BROJ JEDAN NA TRPEZI Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom, aromatičan i sočan
Svečana trpeza ne može proći bez mesnih gurmanluka, a mi vam predlažemo jedan jako ukusan.

POTREBNO JE:
malo bujona
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

RECEPT KOJI BUDI USPOMENE NA DETINJSTVO Slatki uštipci zamirisaće neodoljivom aromom i učiniće da vas početak dana bude savršen
Sladak uštipak će doneti radost svakom zalogaju i obradovati vašu decu.
so, biber
Fil:
100 g šampinjona
2 kisela krastavca
2 kašike kapara
glavica crnog luka
3 čena belog luka
kašika majorana
Priprema:
Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zgnječite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje - po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo.
Istucite meso da bude što tanje. Celu ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete.
Pleh i rolat podmažite ekstra devičanskim maslinovim uljem. Ceo rolat lepo umotajte pančetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena, i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom. Pečeni rolat ostavite da malo odstoji na toplom, pa tek onda secite.

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Komentari(0)