TRADICIONALNI RECEPT NAŠIH BAKA Pita sa blitvom, jednostavna a savršenog ukusa i mirisa koji će vas oduševiti
Ukus koji će vas vratiti u detinjstvo.

1 čaša ulja,
300 gr sira,
Možda vas zanima:

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
Možda vas zanima:

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
Možda vas zanima:

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Lepinje na plotni, po receptu naših baka (VIDEO)
Odlično se slažu i sa mesom sa roštilja, a idu i uz bilo koje kuvano jelo umesto hleba. Najdraže su još tople s kajmakom.

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.
2 dl kisele pavlake,
300 gr blitve,
soli po ukusu,
2 dl jogurta
1 kesica suvog kvasca i
brašna (toliko da smesa ne bude ni mnogo gusta ni retka, ja stavljam oko 500 gr).
Shutterstock
Priprema:
Blitvu iseckati, dodati pavlaku, sir, jogurt, so, kvasac, i na kraju brašno.
Sve dobro izmešati, podmazati tepsiju, izručiti smesu i peći u zagrejanoj rerni, dok lepo ne porumeni.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.
Komentari(0)