TRADICIONALNI RECEPT ZA VRHUNSKO PECIVO Kiflice sa sirom, toliko dobre da im one iz pekare nisu ni za prineti
Ukus je perfektan i očaravajuć!

Potrebno je:
650 gr brašna
Možda vas zanima:

SRPSKI SLANI DORUČAK Pufnaste krofnice - kiflice, meke i čarobnog ukusa koji će vas iznenaditi (VIDEO)
Recept za novo pecivo sa sirom, koji morate isprobati jer je neverovatno dobar.
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

SRPSKI SLANI DORUČAK Pufnaste krofnice - kiflice, meke i čarobnog ukusa koji će vas iznenaditi (VIDEO)
Recept za novo pecivo sa sirom, koji morate isprobati jer je neverovatno dobar.
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
250 ml mleka
20 gr kvasca
2 kašičice šećera
soli pola kašičice
2 jaja
50 ml maslinovog ulja
1 puna kašika kisele pavlake
50 gr maslaca
200 gr feta sira

alo.rs
Priprema:
U šoljicu uzmrviti kvasac dodati šećer i sipati malo mlakog mleka i promešati. Kad kvasac napuni lončić sipati u vanglu.
Dodati ostatak mleka 1 celo jaje i belance pa malo izmešati. Dodati ulje kiselu pavlaku . Dodati brašno polako i so . Zamesiti glatko testo mekše. Ostaviti pokriveno da poraste. Istresti na sto podeliti na tri dela pa loptice malo obraditi rukama i pokriti 5-6 min da odmore.

alo.rs
Obavezno probajte ovo je mnogo lepše nego iz pekare fantastični!

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.

Sir od ovsenog mleka: Zaboravljeni posni recept iz jugozapadne Srbije
U selima između Sjenice i Prijepolja, žene su u vreme strogog posta pravile sir bez mleka – od ovsenih zrna, vode i soli. Jelo je bilo jeftino, hranljivo i ukusno, a danas ga gotovo niko ne zna.

Komentari(0)