TRADICIONALNI RECEPT ZA VRHUNSKO PECIVO Kiflice sa sirom, toliko dobre da im one iz pekare nisu ni za prineti

J. K.

12:00

Gastronomija 0

Ukus je perfektan i očaravajuć!

TRADICIONALNI RECEPT ZA VRHUNSKO PECIVO Kiflice sa sirom, toliko dobre da im one iz pekare nisu ni za prineti
alo

 

Potrebno je:

650 gr brašna

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

250 ml mleka

20 gr kvasca

2 kašičice šećera

soli pola kašičice

2 jaja

50 ml maslinovog ulja

1 puna kašika kisele pavlake

50 gr maslaca

200 gr feta sira

alo.rs

 

Priprema:

U šoljicu uzmrviti kvasac dodati šećer i sipati malo mlakog mleka i promešati. Kad kvasac napuni lončić sipati u vanglu.

Dodati ostatak mleka 1 celo jaje i belance  pa malo  izmešati. Dodati ulje kiselu pavlaku . Dodati brašno polako i so . Zamesiti glatko  testo mekše. Ostaviti pokriveno da poraste. Istresti na sto podeliti na tri dela pa loptice malo obraditi rukama i pokriti 5-6 min da odmore.

alo.rs

 

Svaku lopticu podeliti na tri dela. Prvi deo razviti veličine tanjira pa premazati tanko maslacem preko njega staviti drugi razvučen tanjir od tresta i njega premazazi maslace.
Treći ne mazazi samo staviti preko ona dva. Sve oklagijom razvući što tanje, može se malo posuti brašnom ali što manje. Iseći na 16 trouglova, puniti sirom i uviti u kiflice. Tako i sa ostale dve velike lopte. Kiflice pokriti da odmore 20 min. pa ih premazati žumancetom, i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C 30-35 min da lepo porumene.
Penaste spolja hrskave unutra morska pena prelepe.

Obavezno probajte ovo je mnogo lepše nego iz pekare fantastični!

Komentari(0)

Loading