3 najbolja načina za spremanje kompota: Ovo su stare i isprobane kombinacije, napravljene po receptu naših baka
Izbegavajte korišćenje šećera pri pripremi kompota kako bi bili što zdraviji, a ako vam šećer iz voća nije dovoljan i baš želite da ga dodatno zasladite, stavite med

Jesen je doba godine kad su topli kompoti idealan desert ili užina, pa čak i lagana večera uz koji ćete se ugrejati i organizmu pružiti hranljive materije i antioksidanse koji će ojačati imunitet.
Takođe, dobro je znati da su kompoti idealni ako imate problem s probavom, a u tom slučaju trebalo bi da izbegavate šećer u pripremi. Birajte zrelo i slatko voće jer ima najviše prirodnog šećera i začine, poput cimeta i karanfilića. Šećer zamenite ili smanjite dodavanjem meda, smeđeg šećera, stevije i sušenog voća, poput grožđica.
Jabuke
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Možda vas zanima:

Idealan recept za starinsko jelo koje svaki Srbin obožava: Tajni sastojak će slatkom kupusu dati neverovatan ukus!
Ako želite da poboljšate ukus slatkom kupusu, onda obavezno dodajte neki od navedenih sastojaka u jelo

Majstorski recept za sočnu pitu koja nema konkurenciju: Svideće se i najvećim gurmanima, od ovog nema boljeg obroka
Svim ljudima koji uživaju u hrani ova pita biće jedno od omiljenih jela.
Za kompot od jabuka trebaju vam četiri jabuke, štapić cimeta, dva karanfilića, prstohvat muskatnog oraščića, voda, kašika limunovog soka i pola kašičice ekstrakta vanile. Isecite jabuke na kriške ili kocke. Stavite ih u šerpu, a potom prelijte vodom tako da prekrije jabuke i dodajte začine. Kad proključa, smanjite vatru i kuvajte oko 15 minuta. Birajte slađe sorte jabuka, poput gala ili fudži. Ako izbegavate šećer, u mlak kompot dodajte dve kašike meda, a ako stavljate šećer, dodajte ga u vodu kad i jabuke.
Kruške
Sastojci koji vam trebaju su tri kruške, 60 ml vode, kašičica cimeta i pola kašičice đumbira u prahu. Pomešajte sve sastojke. Stavite ih u lonac, i, kad prokuva, smanjite jačinu vatre. Kuvajte na niskoj temperaturi 30 minuta. Kad je kompot gotov, po želji možete lagano da zgnječite smesu (nije obavezno). Konzumirajte mlako, a kad se ohladi, kompot možete da sipate u čiste tegle i da ga čuvate u frižideru.
Šljive
Za ljubitelje šljiva, tu je i kompot za koji vam trebaju 300 ml vode, dve kašike meda, 500 g šljiva bez koštica, dva štapića cimeta i tri-četiri zvezdasta anisa. Zagrejte vodu u loncu dok ne proključa. Pustite da smesa vri 30 sekundi. Dodajte šljive, šećer, štapiće cimeta i anis i kuvajte do 10 minuta. Pre posluživanja kompot malo prohladite i, ukoliko ne stavljate šećer, dodajte med.

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.

Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Komentari(0)