KOMBINACIJA UKUSA Razlika između srpske i šopske salate

Jelena Vamović

11:04

Gastronomija 0

KOMBINACIJA UKUSA Razlika između srpske i šopske salate
shutterstock

 

Srpska salata je varijacija čuvene bugarske šopske salate. Šopska salata se pravi od paradajza, krastavaca, sirove ili pečene paprike, luka i slanog sira. Srpska salata je skoro potpuno ista, ali izostavlja sir iz kombinacije.

shutterstock

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Povrće se pomeša, zatim začini solju i biberom i pre konzumiranja prelije uljem i sirćetom. Ova salata je posebno popularna leti zbog osvežavajućih ukusa.

Idealna kombinacija uz svaki obrok, tradicionalna srpska salata predstavlja pravu kombinaciju ukusa, koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

printscreen

  Srpska salata sastojci:

  • 2 sveža krastavca
  • 2 sveže paprike
  • 1 ljuta papričica
  • 3 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • so,ulje
Priprema

Luk očistiti, iseckati na kockice ili na rebarca. Krastavac oljuštiti i iseći na kockice ili kolutove. Papriku iseći na trake ili kockice. Ljutu papričicu sitno iseckati. Paradajz iseći na kriške.

Sve sastojke lagano izmešati, pa posoliti i preliti uljem proizvoljno.

printscreen

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading