SPECIJALITET SA DUGOM ISTORIJOM Iza recepta za ovu tortu krije se dirljiva ljubavna priča
Autentična srpska poslastica nastala u Paraćinu od koje lokalna samouprava pravi poseban brend.
Autentična srpska poslastica nastala u Paraćinu od koje lokalna samouprava pravi poseban brend.
Naš narod je oduvek volelo dobro da pojede i popije, ali je isto tako i siromaštvo bilo sastavni deo njihovih života, upravo ono je iznedrilo veliki broj jela koja se jednostavno pripremaju a veoma su hranjiva.
Spremanje hrane je sastavni deo srpske tradicije i kulture. U Srbiji je uobičajeno obedovanje 3 puta dnevno (doručak, ručak i večera), uz napomenu da je najvažniji obrok doručak, dok je najčešće najobimniji obrok – ručak.
Turističko-kulturna manifestacija „Zlatne ruke“ održava se od 1983. god. i predstavlja takmičenje u pripremanju starih, zaboravljenih jela i veštinama starih zanata.
Kolač koji nas uvek vraća u detinjstvo i za ljubitelje slatkiša predstavlja jedan od najukusnijih.
Ukusna i slatka krempita, zadovoljiće sve vaše potrebe za desertom
Knedle sa šljivama ili gomboce, nebitno kako ih zovete, jedna su od rado viđenih poslastica na svakoj trpezi.
Kulinarski put do ukusnih bajadera nikada nije bio jednostavniji i brži.
Mrčajevci, čuvena varošica, prelepo mesto na obali Zapadne Morave, čuveno je po tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada", jer se na poljima u okolnim selima uzgaja najkvalitetniji kupus u Srbiji ali i šire.
Pored svih prirodnih lepota, kulturno-istorijskih spomenika i manifestacija koje Srbiju predstavljaju u najboljem svetlu širom sveta ono što turiste ostavlja bez daha jeste i tradicionalna srpska kuhinja.