Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka

Sastojci:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja mleka
- 100 g kajmaka
- 100 g starog sira (feta ili kravlji sir)
- ½ šolje ulja
Priprema:
Možda vas zanima:

SA OVIM RECEPTOM NEMA GREŠKE Napravite projice sa sirom na ovaj način i bićete oduševljeni rezultatom
Nema greške uz ovaj recept.

BAKA JELIN RECEPT ZA PUNJENU PITU PROJARU: Neponovljivog ukusa, tražiće se parče više
Nećete moći da joj odolite
- U velikoj činiji pomešati kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
- U drugoj činiji umutiti jaja, dodati jogurt, mleko i ulje, pa sve sjediniti.
- Postepeno dodavati suve sastojke u smesu sa jajima i dobro promešati.
- Na kraju dodati izmrvljeni sir i kajmak, pa nežno umešati u smesu.
- Podmazati pleh ili kalup za pečenje i izliti smesu.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu.
- Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi pre sečenja.
Saveti za najbolju proju:
- Ako želite mekšu proju, dodajte malo više jogurta ili mleka.
- Po želji možete dodati seckane čvarke, spanać ili prženi luk za bogatiji ukus.
- Proja se najbolje slaže sa kiselim mlekom ili domaćim ajvarom.
Ovo je jedno od onih jela koja nas uvek podsećaju na dom i detinjstvo. Prijatno!

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)