Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka

15:00

Gastronomija 0

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka

proja sa sirom
Shutterstock

Sastojci:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 3 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja mleka
  • 100 g kajmaka
  • 100 g starog sira (feta ili kravlji sir)
  • ½ šolje ulja

Priprema:

  • U velikoj činiji pomešati kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
  • U drugoj činiji umutiti jaja, dodati jogurt, mleko i ulje, pa sve sjediniti.
  • Postepeno dodavati suve sastojke u smesu sa jajima i dobro promešati.
  • Na kraju dodati izmrvljeni sir i kajmak, pa nežno umešati u smesu.
  • Podmazati pleh ili kalup za pečenje i izliti smesu.
  • Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi pre sečenja.

Saveti za najbolju proju:

Ovo je jedno od onih jela koja nas uvek podsećaju na dom i detinjstvo. Prijatno! 

Komentari(0)

Loading