ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Sastojci:
- 600 g pelata
- 1 glavica kelja
- 200 g leblebija iz konzerve
- 1 ljuta papričica
- 1 crni luk
- 2 kašike rendanog đumbira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 šolja vode
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Kelj isecite na tračice, ljutu papričicu na kolutove, leblebiju ocedite od vode. U šerpi, na maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni luk, dodajte ljutu papriku, đumbir i dinstajte uz mešanje oko pet minuta. Dodajte vodu, pelat, kelj, leblebije i sve začine. Kada čorba provri, smanjite temperaturu na najnižu i krčkajte još oko pola sata. Štapnim mikserom napravite gustu čorbu. Dekorišite po želji - peršunom ili leblebijama ako vam je ostalo malo u konzervi.
Možda vas zanima:

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
Možda vas zanima:

Banatski lenger – starinski specijalitet koji je nekada krasio vojvođanske trpeze
Banatski lenger je jedno od onih starih jela koje su nekada domaćice često pripremale, a danas se retko nalazi na trpezama. Ovaj specijalitet vojvođanske kuhinje nekada je bio nezaobilazan deo obroka u banatskim domaćinstvima, a njegov jednostavan, ali bogat ukus čini ga pravim gastronomskim blagom.

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

"PIĆE BOGOVA": Evo kako da ga napravite
Dovodi do buđenja slično kao kafa, ali bez neželjenih efekata kafe

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Komentari(0)