ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina
Sastojci:
- 600 g pelata
- 1 glavica kelja
- 200 g leblebija iz konzerve
- 1 ljuta papričica
- 1 crni luk
- 2 kašike rendanog đumbira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 šolja vode
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Kelj isecite na tračice, ljutu papričicu na kolutove, leblebiju ocedite od vode. U šerpi, na maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni luk, dodajte ljutu papriku, đumbir i dinstajte uz mešanje oko pet minuta. Dodajte vodu, pelat, kelj, leblebije i sve začine. Kada čorba provri, smanjite temperaturu na najnižu i krčkajte još oko pola sata. Štapnim mikserom napravite gustu čorbu. Dekorišite po želji - peršunom ili leblebijama ako vam je ostalo malo u konzervi.
Možda vas zanima:
ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta
KOLAČ KOJI SE PAMTI: Recept koji svi obožavaju
Zasladite vikend ovim sočnim zalogajima.
Možda vas zanima:
ČORBADŽIJSKA MANDŽA: Starinsko jelo koje se pripremalo samo za bogatu klasu - ukus je neverovatan
Ovaj divni ručak poznat i pod nazivom čorbadžijski gulaš ostaviće vas bez teksta
KOLAČ KOJI SE PAMTI: Recept koji svi obožavaju
Zasladite vikend ovim sočnim zalogajima.
ZABORAVLJENI JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA PILEĆI AJMOKAC Popularmo i staro srpsko jelo od belog mesa
Pileći ajmokac je staro jelo koje se lako i brzo pravi.
4 starinska jela na kašiku: Svaka domaćica treba da zna da ih spremi, napravte ih i imaćete ručak za celu nedelju
Donosimo vam najbolji recept za 4 starinska jela na kašiku.
KOLAČ KOJI SE PAMTI: Recept koji svi obožavaju
Zasladite vikend ovim sočnim zalogajima.
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Komentari(0)