TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
U posudu sipajte vodu, otprilike do pola, i pažljivo spustite jaje u nju. Na osnovu načina na koji se jaje ponaša u vodi, možete lako zaključiti koliko je staro i da li ga je bezbedno upotrebiti.
Ako jaje potone na dno i ostane ležeći u vodoravnom položaju, to je znak da je vrlo sveže. Takva jaja su idealna za pripremu svih jela.
Ako jaje potone, ali mu se jedan kraj blago podigne ka gore, verovatno je staro oko nedelju dana. Još uvek je dobro za konzumaciju, ali je najbolje da se što pre iskoristi.
Ako jaje stoji uspravno na dnu ili se ljulja, u pitanju je jaje koje je staro oko tri nedelje. Može se još upotrebiti, ali je važno da se termički dobro obradi.Ako jaje ispliva na površinu vode, to je jasan znak da je pokvareno i da ga ne treba koristiti. U tom slučaju najbolje je da ga odmah bacite.
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje. Umesto da se oslanjate na datum otisnut na pakovanju ili da nagađate na osnovu mirisa i boje, dovoljno je da pogledate kako se jaje ponaša u vodi. U samo nekoliko sekundi znaćete da li je spremno za upotrebu ili za bacanje.
Ona
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Komentari(0)