TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
U posudu sipajte vodu, otprilike do pola, i pažljivo spustite jaje u nju. Na osnovu načina na koji se jaje ponaša u vodi, možete lako zaključiti koliko je staro i da li ga je bezbedno upotrebiti.
Ako jaje potone na dno i ostane ležeći u vodoravnom položaju, to je znak da je vrlo sveže. Takva jaja su idealna za pripremu svih jela.
Ako jaje potone, ali mu se jedan kraj blago podigne ka gore, verovatno je staro oko nedelju dana. Još uvek je dobro za konzumaciju, ali je najbolje da se što pre iskoristi.
Ako jaje stoji uspravno na dnu ili se ljulja, u pitanju je jaje koje je staro oko tri nedelje. Može se još upotrebiti, ali je važno da se termički dobro obradi.Ako jaje ispliva na površinu vode, to je jasan znak da je pokvareno i da ga ne treba koristiti. U tom slučaju najbolje je da ga odmah bacite.
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje. Umesto da se oslanjate na datum otisnut na pakovanju ili da nagađate na osnovu mirisa i boje, dovoljno je da pogledate kako se jaje ponaša u vodi. U samo nekoliko sekundi znaćete da li je spremno za upotrebu ili za bacanje.
Ona
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Komentari(0)