NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Dobro je poznato da je kuvana hrana najbolji način da sistem za varenje držite pod kontrolom i da vam creva rade perfektno. Jedan od najukusnijih načina da to učinite svakako je stara, dobra bela kisela čorba. Nabavite sastojke i spremite slasnu čorbicu koja će okrepiti vaše telo!
Sastojci
- 1 pile (1-1,5 kg),
- 1 veliki crni luk,
- 2-3 šargarepe,
- 2-3 bele zeleni,
- celer veličine jajeta,
- 2 lovorova lista,
- pola šolje pirinča (125 ml),
- 2 limuna,
- 3-4 žumanca,
- 150-200 ml pavlake,
- mirođija i peršun,
- so i biber.
Priprema
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5 l vode. Posoliti i ostaviti da provri. Kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu, dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem, izvadite pile pa poskidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac. Kad dodate meso, dodajte i pirinač.
Posle 15 minuta kuvanja pirinča, ulupajte sok od limuna sa žumancima, pa dodajte pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirođiju i poslužite pileću čorbu dok je još topla.

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Komentari(0)