NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Dobro je poznato da je kuvana hrana najbolji način da sistem za varenje držite pod kontrolom i da vam creva rade perfektno. Jedan od najukusnijih načina da to učinite svakako je stara, dobra bela kisela čorba. Nabavite sastojke i spremite slasnu čorbicu koja će okrepiti vaše telo!
Sastojci
- 1 pile (1-1,5 kg),
- 1 veliki crni luk,
- 2-3 šargarepe,
- 2-3 bele zeleni,
- celer veličine jajeta,
- 2 lovorova lista,
- pola šolje pirinča (125 ml),
- 2 limuna,
- 3-4 žumanca,
- 150-200 ml pavlake,
- mirođija i peršun,
- so i biber.
Priprema
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5 l vode. Posoliti i ostaviti da provri. Kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu, dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem, izvadite pile pa poskidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac. Kad dodate meso, dodajte i pirinač.
Posle 15 minuta kuvanja pirinča, ulupajte sok od limuna sa žumancima, pa dodajte pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirođiju i poslužite pileću čorbu dok je još topla.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)