NAJSAVRŠENIJA DOMAĆA SRPSKA KISELA ČORBA: Samo jedna kutlača okrepljuje i čisti telo
Idealan način da okrepite organizam i unesete zdravo povrće

Dobro je poznato da je kuvana hrana najbolji način da sistem za varenje držite pod kontrolom i da vam creva rade perfektno. Jedan od najukusnijih načina da to učinite svakako je stara, dobra bela kisela čorba. Nabavite sastojke i spremite slasnu čorbicu koja će okrepiti vaše telo!
Sastojci
- 1 pile (1-1,5 kg),
- 1 veliki crni luk,
- 2-3 šargarepe,
- 2-3 bele zeleni,
- celer veličine jajeta,
- 2 lovorova lista,
- pola šolje pirinča (125 ml),
- 2 limuna,
- 3-4 žumanca,
- 150-200 ml pavlake,
- mirođija i peršun,
- so i biber.
Priprema
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
Možda vas zanima:

ČORBA PUNA VITAMINA: Lako se pravi, a još lakše jede
Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina

Čorbica sa povrćem: Sprema se u samo nekoliko koraka (VIDEO)
Ideja za današnji ručak
U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5 l vode. Posoliti i ostaviti da provri. Kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu, dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem, izvadite pile pa poskidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac. Kad dodate meso, dodajte i pirinač.
Posle 15 minuta kuvanja pirinča, ulupajte sok od limuna sa žumancima, pa dodajte pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirođiju i poslužite pileću čorbu dok je još topla.

Sočni baklava kolač: Malo drugačiji recept za mnogima omiljenu poslasticu (VIDEO)
Da li ste nekada spremali baklavu na ovakav način?

Jelo bogate istorije i još bogatijeg ukusa! Napravite višegradski kupus po receptu koji su Jovanka i Tito obožavali
I mada je Jovanka naročito volela pečenje, u ovom jelu je, koje se u narodu često zove višegradski kupus, podjednako uživala

Kolač sa pekmezom: Jednostavan je i ne košta mnogo (VIDEO)
Otkrijte tajnu najmekšeg i najsočnijeg kolača sa pekmezom

SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA KOJOJ NEMA RAVNE: Ukus obara s nogu, toliko je JEDNOSTAVNA da može čak i dete da je spremi
Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu koja se priprema vrlo jednostavno.

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Banica sa SIROM, jedino OVAKO nikad neće biti MASNA, a možete da je jedete DANIMA
Starinska banica sa sirom sa juga Srbije svima po ukusu
Komentari(0)