PROJA SA SIROM "NA ČAŠE": Recept koji će vas oduševiti

Izvor: Kiza Rock

15:00

Gastronomija 0

SOČNA i ukusna, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

proja iz čaše
Shutterstock/AI image

Proja sa sirom je ukusno i jednostavno jelo koje spaja tradicionalne sastojke i savršenu teksturu, idealan za sve koji vole tople, sočne zalogaje.

Sastojci:

  • 2 čaše kukuruznog brašna
  • 1 čaša belog brašna
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 čaša kiselog mleka ili jogurta
  • 3 jajeta
  • 500 g punomasnog sira
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli

Priprema:

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Možda vas zanima:

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, ulje, kiselu vodu, jogurt, jaja, sir, prašak za pecivo i so. U pleh obložen papirom za pečenje izručite smesu i rasporedite. Pecite proju sa sirom oko pola sata, ili dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

grilovani sir

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja

Gastronomija

13:00

5 septembar, 2025

U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Komentari(0)

Loading