Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)

Teodora Tojagić

17:00

Gastronomija 0

Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

kiflice na vodi
Shutterstock

Idealno predjelo, kao i brzinski doručak – ove puter kiflice se prave brzo, a prosto se tope u ustima!

Za pripremu ovih mekanih kiflica biće vam potrebni sledeći sastojci: 250 ml mleka, jedno veće jaje, 7 g instant kvasca, 400 g brašna, 50 g šećera, kašičica soli i 55 g putera.

Priprema:

U činiju sipajte mleko, dodajte jaje i kvasac, pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte brašno, šećer i so, pa nastavite da mešate dok ne dobijete kompaktno testo. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara 20 minuta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nakon toga dodajte otopljeni puter i ponovo promešajte. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite dok ne postane glatko. Oblikujte ga u kuglu, stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite da narasta sat vremena.

Nakon što testo nadođe, ponovo ga premesite i oblikujte u kuglu. Oklagijom ga razvucite, zatim isecite na 16 trouglastih delova. Na svaki deo stavite malo posoljenog putera i urolajte kiflice.

Poređajte ih u pleh premazan puterom, pokrijte i ostavite da odstoje još 30 minuta. Premažite ih umućenim jajetom pomešanim sa dve kašike mleka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Nakon pečenja, još tople kiflice premažite posoljenim puterom.

Detaljnu pripremu recepta pogledajte u videu:

(Krstarica)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading