Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Idealno predjelo, kao i brzinski doručak – ove puter kiflice se prave brzo, a prosto se tope u ustima!
Za pripremu ovih mekanih kiflica biće vam potrebni sledeći sastojci: 250 ml mleka, jedno veće jaje, 7 g instant kvasca, 400 g brašna, 50 g šećera, kašičica soli i 55 g putera.
Priprema:
U činiju sipajte mleko, dodajte jaje i kvasac, pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte brašno, šećer i so, pa nastavite da mešate dok ne dobijete kompaktno testo. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara 20 minuta.
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Nakon toga dodajte otopljeni puter i ponovo promešajte. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite dok ne postane glatko. Oblikujte ga u kuglu, stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite da narasta sat vremena.
Nakon što testo nadođe, ponovo ga premesite i oblikujte u kuglu. Oklagijom ga razvucite, zatim isecite na 16 trouglastih delova. Na svaki deo stavite malo posoljenog putera i urolajte kiflice.
Poređajte ih u pleh premazan puterom, pokrijte i ostavite da odstoje još 30 minuta. Premažite ih umućenim jajetom pomešanim sa dve kašike mleka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Nakon pečenja, još tople kiflice premažite posoljenim puterom.
Detaljnu pripremu recepta pogledajte u videu:
(Krstarica)
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas
Komentari(0)