Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali
Idealno predjelo, kao i brzinski doručak – ove puter kiflice se prave brzo, a prosto se tope u ustima!
Za pripremu ovih mekanih kiflica biće vam potrebni sledeći sastojci: 250 ml mleka, jedno veće jaje, 7 g instant kvasca, 400 g brašna, 50 g šećera, kašičica soli i 55 g putera.
Priprema:
U činiju sipajte mleko, dodajte jaje i kvasac, pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte brašno, šećer i so, pa nastavite da mešate dok ne dobijete kompaktno testo. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara 20 minuta.
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Možda vas zanima:
Recept za domaće kiflice koje danima ostaju sveže: Em brze, em jeftine, a savršene za poneti za užinu ili na posao
Mirisne, meke i jednostavne za pravljenje, ove kiflice su idealne kada vam treba praktičan zalogaj koji se lako nosi i dugo ostaje svež.
Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Nakon toga dodajte otopljeni puter i ponovo promešajte. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite dok ne postane glatko. Oblikujte ga u kuglu, stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite da narasta sat vremena.
Nakon što testo nadođe, ponovo ga premesite i oblikujte u kuglu. Oklagijom ga razvucite, zatim isecite na 16 trouglastih delova. Na svaki deo stavite malo posoljenog putera i urolajte kiflice.
Poređajte ih u pleh premazan puterom, pokrijte i ostavite da odstoje još 30 minuta. Premažite ih umućenim jajetom pomešanim sa dve kašike mleka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Nakon pečenja, još tople kiflice premažite posoljenim puterom.
Detaljnu pripremu recepta pogledajte u videu:
(Krstarica)
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Komentari(0)