Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Idealno predjelo, kao i brzinski doručak – ove puter kiflice se prave brzo, a prosto se tope u ustima!
Za pripremu ovih mekanih kiflica biće vam potrebni sledeći sastojci: 250 ml mleka, jedno veće jaje, 7 g instant kvasca, 400 g brašna, 50 g šećera, kašičica soli i 55 g putera.
Priprema:
U činiju sipajte mleko, dodajte jaje i kvasac, pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte brašno, šećer i so, pa nastavite da mešate dok ne dobijete kompaktno testo. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara 20 minuta.
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Možda vas zanima:

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Nakon toga dodajte otopljeni puter i ponovo promešajte. Testo prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite dok ne postane glatko. Oblikujte ga u kuglu, stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite da narasta sat vremena.
Nakon što testo nadođe, ponovo ga premesite i oblikujte u kuglu. Oklagijom ga razvucite, zatim isecite na 16 trouglastih delova. Na svaki deo stavite malo posoljenog putera i urolajte kiflice.
Poređajte ih u pleh premazan puterom, pokrijte i ostavite da odstoje još 30 minuta. Premažite ih umućenim jajetom pomešanim sa dve kašike mleka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Nakon pečenja, još tople kiflice premažite posoljenim puterom.
Detaljnu pripremu recepta pogledajte u videu:
(Krstarica)

Nema čekanja da nadođe testo! Najmekši uštipci koji ste probali, a bez kvasca: Svi imamo ove sastojke u kući
Šupljikavi, vazdušasti i slasni uštipci uvek su dobra ideja za ukusan doručak posle kojeg niko u kući ne ostaje gladan

Samo retki znaju čemu služi fioka ispod rerne: Nije za čuvanje plehova, ovo je prava svrha
Da li fioka ispod rerne služi samo za odlaganje posuđa i plehova? Možda ćete se iznenaditi kada saznate njenu pravu svrhu!

Istina o supi iz kesice: Kada ovo saznate, više je nećete skuvati
Brza, jednostavna i naizgled praktična – supa iz kesice je mnogima omiljeno rešenje kada nemaju vremena za kuvanje. Ali ono što se krije u njenom sastavu može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje, upozoravaju stručnjaci.

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave
Komentari(0)