Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju

10:00

Gastronomija 0

Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru

hleb
Shutterstock

Tokom posta potrebno je malo bolje se organizovati ako ne želite da vam gotovo svaki obrok bude iz pekare. Najbolje je kada na vreme osmislite i pripremite obroke, ali ako nemate mnogo vremena ne očajavajte.

Postoji veliki broj posnih recepata koji su spremni brzo, a među njima su i kiflice koje mogu da stanu ruku pod ruku sa onim u koje stavljate jaja, puter, mleko.

Evo kako da napravite najlepše posne kiflice u kojima možete da uživate danima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

polovina pakovanja svežeg kvasca

350 ml tople vode

1 kašičica šećera

5 kašika ulja

oko 550 g brašna

1 kašičica soli

Za premazivanje:

1 kašika brašna

4 kašike vode

malo soli

susam po zelji

malo ulja

Priprema:

Kvasac stavite u toplu vodu i dodajte šećer kako bi se aktivirao. Kada se uspenuša dodajte ulje, brašno, so i umesite glatko testo. Odozgo premažite uljem i ostavite da naraste oko pola sata.

Premesite testo na pobrašnjenoj površini, pa podelite na 10-12 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Razvucite prvo prstima, pa oklagijom i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom.

Pomešajte brašno, so i vodu, pa premažite kifle. Pospite susamom. Pokrijte i ostavite još 10-15 minuta. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Vruće kifle premažite uljem ili otopljenim margarinom.

Komentari(0)

Loading