Najbrže posne kiflice koje ostaju mekane danima: Ukusne, izdašne, a recept mogu i početnici da savladaju
Ako ste krenuli da postite Božićni post ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru

Tokom posta potrebno je malo bolje se organizovati ako ne želite da vam gotovo svaki obrok bude iz pekare. Najbolje je kada na vreme osmislite i pripremite obroke, ali ako nemate mnogo vremena ne očajavajte.
Postoji veliki broj posnih recepata koji su spremni brzo, a među njima su i kiflice koje mogu da stanu ruku pod ruku sa onim u koje stavljate jaja, puter, mleko.
Evo kako da napravite najlepše posne kiflice u kojima možete da uživate danima.
Možda vas zanima:

Posni sutlijaš: Recept za sve koji traže poslasticu tokom dana posta
Posni sutlijaš je idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu.

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
Možda vas zanima:

Posni sutlijaš: Recept za sve koji traže poslasticu tokom dana posta
Posni sutlijaš je idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu.

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
Možda vas zanima:

Posni sutlijaš: Recept za sve koji traže poslasticu tokom dana posta
Posni sutlijaš je idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu.

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Posni sutlijaš: Recept za sve koji traže poslasticu tokom dana posta
Posni sutlijaš je idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu.

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
Možda vas zanima:

Posni sutlijaš: Recept za sve koji traže poslasticu tokom dana posta
Posni sutlijaš je idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu.

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.
polovina pakovanja svežeg kvasca
350 ml tople vode
1 kašičica šećera
5 kašika ulja
oko 550 g brašna
1 kašičica soli
Za premazivanje:
1 kašika brašna
4 kašike vode
malo soli
susam po zelji
malo ulja
Priprema:
Kvasac stavite u toplu vodu i dodajte šećer kako bi se aktivirao. Kada se uspenuša dodajte ulje, brašno, so i umesite glatko testo. Odozgo premažite uljem i ostavite da naraste oko pola sata.
Premesite testo na pobrašnjenoj površini, pa podelite na 10-12 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Razvucite prvo prstima, pa oklagijom i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek papirom.
Pomešajte brašno, so i vodu, pa premažite kifle. Pospite susamom. Pokrijte i ostavite još 10-15 minuta. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Vruće kifle premažite uljem ili otopljenim margarinom.

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)