PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Kod ove poslastice zaboravite na kalorije, već uživajte u izvanrednom ukusu

Vasina torta
Shutterstock

Recept za tortu sa orasima koji je pred vama slovi za jedan od najboljih, a svako ko je probao ovu poslasticu, tvrdi da je prosto neodoljiva, te se čovek teško može obuzdati i pojesti samo malo parče. Neka bude deo vaše uskršnje trpeze, nećete se sigurno pokajati! I dobro naučite kako se sprema, jer će vas mnogi pitati za postupak, kad ih očara ukusom!

Sastojci:

8 jaja

250 gr šećera
2 velike kašičice jabukovog sirćeta
80 gr belog brašna
200 gr mevenih oraha
1 prašak za pecivo
1 mala kašičica cimeta
650 ml slatke pavlake
300 gr tamne čokolade za kuvanje
1 narandža
150 gr maskarponea

Priprema:

Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.

Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.

Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.

Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.

Komentari(0)

Loading