PRED VAMA JE RECEPT ZA NAKUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Niko ne stane na samo 1 parčetu
Kod ove poslastice zaboravite na kalorije, već uživajte u izvanrednom ukusu
Recept za tortu sa orasima koji je pred vama slovi za jedan od najboljih, a svako ko je probao ovu poslasticu, tvrdi da je prosto neodoljiva, te se čovek teško može obuzdati i pojesti samo malo parče. Neka bude deo vaše uskršnje trpeze, nećete se sigurno pokajati! I dobro naučite kako se sprema, jer će vas mnogi pitati za postupak, kad ih očara ukusom!
Sastojci:
8 jaja
250 gr šećera
2 velike kašičice jabukovog sirćeta
80 gr belog brašna
200 gr mevenih oraha
1 prašak za pecivo
1 mala kašičica cimeta
650 ml slatke pavlake
300 gr tamne čokolade za kuvanje
1 narandža
150 gr maskarponea
Priprema:
Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta.
Možda vas zanima:
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom
Možda vas zanima:
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom
Možda vas zanima:
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom
Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.
Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.
Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.
Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.
Terazijske piroške su najukusniji doručak ikad: Spolja hrskave, a iznutra mekane kao duša
Najukusnije testo pravi se na Terazijama po ovom jednostavnom ali ukusnom receptu
MNOGI PRAVE GREŠKU: Rasol se uzima na OVAJ način
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Muslimani na dan Svetog Save obavezno jednu ovo jelo: Veruju da im čuva zdravlje tokom cele godina, ukus je neverovatan
Masenica je tradicionalno jelo koje se mesilo u svim muslimanskim kućama na dan Svetog Save.
Svi Srbi na Svetog Savu moraju imati ove perece na trpezi! Prave se po tradicionalnom receptu, a ukus je bogovski
27. januara proslavlja se Sveti Sava, narodski rečeno Savindan, najčešće kao školska slava
MIMOZA SA PRŠUTOM: Savršenstvo koje morate da probate
Salata sa šmekom
Komentari(0)