RUČAK ZA 20 MINUTA Imamo najbolji recept za pileću džigericu koju ćete obožavati
Neki je obožavaju, drugi izbegavaju, a ona je svakako dobro oružje u borbi protiv anemije. Recept za pripremu najukusnije pileće džigerice je potpuno jednostavan
Pileća džigerica je ukusna i bogata hranljivim materijama, a može se pripremiti na razne načine, od jednostavnog prženja do sporog kuvanja. Idealna je za brzi obrok, jer zahteva malo vremena za pripremu, a u kombinaciji sa sastojcima poput luka, belog luka i začina, postaje prava poslastica. Možete je poslužiti uz pire krompir, pirinač ili hrskavi hleb. Ovaj recept je jednostavan, ali donosi bogatstvo ukusa i hranljivih vrednosti, čineći ga savršenim izborom za svaku priliku.
Potrebno je:
500 g pileće džigerice
Možda vas zanima:
BOSANSKA KVRGUŠA: Pita sa piletinom koja se u slast jede i u Srbiji
Kvrguša je jedno od onih jela koje svojom jednostavnošću, ali i bogatim ukusom, oduševljava.
TRADICIONALNO JELO BELMUŽ Nije beli muž, ali OBOŽAVAJU da ga JEDU u južnoj i istočnoj Srbiji, evo o čemu je reč
Belmuž je tradicionalni specijalitet koji potiče iz južnih i istočnih krajeva Srbije, posebno sa Stare planine. Ovaj pastirski specijalitet priprema se već vekovima u domaćinstvima na ovom području.
Možda vas zanima:
BOSANSKA KVRGUŠA: Pita sa piletinom koja se u slast jede i u Srbiji
Kvrguša je jedno od onih jela koje svojom jednostavnošću, ali i bogatim ukusom, oduševljava.
TRADICIONALNO JELO BELMUŽ Nije beli muž, ali OBOŽAVAJU da ga JEDU u južnoj i istočnoj Srbiji, evo o čemu je reč
Belmuž je tradicionalni specijalitet koji potiče iz južnih i istočnih krajeva Srbije, posebno sa Stare planine. Ovaj pastirski specijalitet priprema se već vekovima u domaćinstvima na ovom području.
Možda vas zanima:
BOSANSKA KVRGUŠA: Pita sa piletinom koja se u slast jede i u Srbiji
Kvrguša je jedno od onih jela koje svojom jednostavnošću, ali i bogatim ukusom, oduševljava.
TRADICIONALNO JELO BELMUŽ Nije beli muž, ali OBOŽAVAJU da ga JEDU u južnoj i istočnoj Srbiji, evo o čemu je reč
Belmuž je tradicionalni specijalitet koji potiče iz južnih i istočnih krajeva Srbije, posebno sa Stare planine. Ovaj pastirski specijalitet priprema se već vekovima u domaćinstvima na ovom području.
so
biber
3 crna luka
2 kašike brašna
suvi začin
ulje - za prženje
Priprema:
Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite i dodajte malo bibera, a zatim uvaljajte u brašno i suvi začin. Ulje zagrejte na jačoj temperaturi, ali pazite da džigericu pržite na srednjoj, kako ne bi dobila šmek koji želite da izbegnete. Dodajte luk nakon deset minuta, isečen na rebarca, poklopite i pržite još sedam minuta. Pri kraju prženja, sklonite poklopac i pojačajte vatru na kratko.
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Komentari(0)