RUČAK ZA 20 MINUTA Imamo najbolji recept za pileću džigericu koju ćete obožavati

Izvor: Trpeza

16:00

Gastronomija 0

Neki je obožavaju, drugi izbegavaju, a ona je svakako dobro oružje u borbi protiv anemije. Recept za pripremu najukusnije pileće džigerice je potpuno jednostavan

Pileća džigerica
Shutterstock

Pileća džigerica je ukusna i bogata hranljivim materijama, a može se pripremiti na razne načine, od jednostavnog prženja do sporog kuvanja. Idealna je za brzi obrok, jer zahteva malo vremena za pripremu, a u kombinaciji sa sastojcima poput luka, belog luka i začina, postaje prava poslastica. Možete je poslužiti uz pire krompir, pirinač ili hrskavi hleb. Ovaj recept je jednostavan, ali donosi bogatstvo ukusa i hranljivih vrednosti, čineći ga savršenim izborom za svaku priliku.

Potrebno je:

500 g pileće džigerice

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

so

biber

3 crna luka 

2 kašike brašna 

suvi začin

ulje - za prženje

Priprema:

Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite i dodajte malo bibera, a zatim uvaljajte u brašno i suvi začin. Ulje zagrejte na jačoj temperaturi, ali pazite da džigericu pržite na srednjoj, kako ne bi dobila šmek koji želite da izbegnete. Dodajte luk nakon deset minuta, isečen na rebarca, poklopite i pržite još sedam minuta. Pri kraju prženja, sklonite poklopac i pojačajte vatru na kratko.

(Trpeza/Jelena Vukelić)

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading