NEDELJNI RUČAK Najbolji recept juneće šnicle u saftu mekane kao puter
Uživajte u najboljem receptu za juneće šnice bez žila
Fenomenalan recept za nedeljni ručak koji će tokom hladnih dana sigurno obradovati ukućane.
Sastojci:
- 600 gr. junećih šnicli
- začini: so, ruzmarin, lovorov list, biber, crvena paprika, beli luk,
- koren celera,
- paprika
- luk
- šargarepa
- 50ml paradajz sosa
- brašno
Priprema:
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Šnicle stanjiti čekićem i začiniti sa obe strane: so + malo rzmarina. Iseckati povrće: 2 čena belog luka, malo korena celera, jednu papriku, jedan luk i 3 šargarepe. Dodati u tiganj i dinstati 5 minuta. Dodati 200 ml vode i ostaviti 15ak minuta da se dinsta, dok voda uvri.
Poredati šnicle u tiganj i propržiti sa povrćem par minuta s obe strane. Dodati 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 15 - 20 minuta, dok voda skoro sasvim uvri. Okrenite meso povremeno.
Nakon prvih 20 minuta dinstanja dodati lovorov list i opet doliti 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa -dinstati 15ak minuta. Treće dodavanje, opet 200 ml vode i opet dinstati 15 - 20 min
Izvaditi meso na tanjir, dodati 200 ml vode zadnji put i začine po želji : sol, biber i crvenu papriku, vratiti meso i dinstati 20 minuta. Pomešati 1 supenu kašiku brašna i 400 ml vode, dodati i kuvati 15 minuta i naša junetina je gotova.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)