NEDELJNI RUČAK Najbolji recept juneće šnicle u saftu mekane kao puter

16:00

Gastronomija 0

Uživajte u najboljem receptu za juneće šnice bez žila

NEDELJNI RUČAK Najbolji recept juneće šnicle u saftu mekane kao puter
youtube/Kuhinja za 10

Fenomenalan recept za nedeljni ručak koji će tokom hladnih dana sigurno obradovati ukućane.

Sastojci:

  • 600 gr. junećih šnicli
  • začini: so, ruzmarin, lovorov list, biber, crvena paprika, beli luk,
  • koren celera,
  • paprika
  • luk
  • šargarepa
  • 50ml paradajz sosa
  • brašno

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Šnicle stanjiti čekićem i začiniti sa obe strane: so + malo rzmarina. Iseckati povrće: 2 čena belog luka, malo korena celera, jednu papriku, jedan luk i 3 šargarepe. Dodati u tiganj i dinstati 5 minuta. Dodati 200 ml vode i ostaviti 15ak minuta da se dinsta, dok voda uvri.

Poredati šnicle u tiganj i propržiti sa povrćem par minuta s obe strane. Dodati 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 15 - 20 minuta, dok voda skoro sasvim uvri. Okrenite meso povremeno.

Nakon prvih 20 minuta dinstanja dodati lovorov list i opet doliti 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa -dinstati 15ak minuta. Treće dodavanje, opet 200 ml vode i opet dinstati 15 - 20 min

Izvaditi meso na tanjir, dodati 200 ml vode zadnji put i začine po želji : sol, biber i crvenu papriku, vratiti meso i dinstati 20 minuta. Pomešati 1 supenu kašiku brašna i 400 ml vode, dodati i kuvati 15 minuta i naša junetina je gotova.

Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading