PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom

Steva Karapandža je legendarni kuvar čije je ime obeležilo kulinarsku scenu stare Jugoslavije. Uz njegove recepte su odrastale generacije Jugoslovena, a mi vam danas donosimo recept za izvanrednu musaku po receptu ovog slavnog kuvara.
Sastojci:
– 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
Možda vas zanima:

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Urolana musaka oduševila Srpkinje, od sada ćete je samo ovako praviti: Poseban trik leži u upotrebi ove namirnice!
Ovaj delikates može biti zvezda vaše slavske trpeze za Jovanjdan
– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
– 2 paradajza (iseckana na kockice)
– 1 kašika iseckanog peršuna
– 1 glavica seckanog crnog luka
– 3 jaja (umućena)
– 1 šolja jogurta
– 60 g brašna
– so, biber
– ulje
– 60 g mešavine biljnih začina
Priprema:
Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.
Jelo poslužite sa jogurtom.
Lepote Srbije/NajŽena

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)