PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Steva Karapandža je legendarni kuvar čije je ime obeležilo kulinarsku scenu stare Jugoslavije. Uz njegove recepte su odrastale generacije Jugoslovena, a mi vam danas donosimo recept za izvanrednu musaku po receptu ovog slavnog kuvara.
Sastojci:
– 500 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i govedine)
Možda vas zanima:
VEGANSKO, A PREUKUSNO: Zdrava musaka koja će vam zauvek zameniti tradicionalnu
Jednostavna, ukusna i zdrava veganska musaka, za sve one koji ne vole meso, poste, ili bi samo da izgube par kilograma.
OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
Možda vas zanima:
VEGANSKO, A PREUKUSNO: Zdrava musaka koja će vam zauvek zameniti tradicionalnu
Jednostavna, ukusna i zdrava veganska musaka, za sve one koji ne vole meso, poste, ili bi samo da izgube par kilograma.
OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
Možda vas zanima:
VEGANSKO, A PREUKUSNO: Zdrava musaka koja će vam zauvek zameniti tradicionalnu
Jednostavna, ukusna i zdrava veganska musaka, za sve one koji ne vole meso, poste, ili bi samo da izgube par kilograma.
OVAKVU MUSAKU DOMAĆICE PRAVE ZA VREME POSTA: Najsočnija i jeftina - postaće vam omiljeno jelo u tim danima
Posnu musaku domaćice prave za vreme posta jer je najsočnija i jeftina, a u tim danima će vam biti omiljeno jelo
– 1 kg krompira (očišćenog i isečenog na kocke)
– 2 paradajza (iseckana na kockice)
– 1 kašika iseckanog peršuna
– 1 glavica seckanog crnog luka
– 3 jaja (umućena)
– 1 šolja jogurta
– 60 g brašna
– so, biber
– ulje
– 60 g mešavine biljnih začina
Priprema:
Luk i meso propržite u tiganju sa malo ulja. Ako je meso masnije, sipajte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja, meso sklonite sa vatre i dodajte krompir, paradajz i peršun. Posolite i pobiberite po želji. Pecite u rerni 45 minuta na 190 stepeni, odnosno dok krompir ne postane mekan. Pomešajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.
Jelo poslužite sa jogurtom.
Lepote Srbije/NajŽena
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)