KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA BOŽIĆ Srpski meteorolog objavio detaljnu analizu vremena

J. K.

11:09

Aktuelno 0

Večeras će biti ekstremno toplo za ovo doba godine, a zatim nam stiže hladan front, padavine, zahlađenje i vraćanje temperatura u prosečne vrednosti za ovo doba godine, najavio je na Fejsbuku meteorolog Marko Čubrilo. Prema njegovim rečima, biće slabih mrazeva, nove snežne padavine na planinama, a trenutno postoji verovatnoća za pojavu snega i u nizijama posle 7. januara. Verovatnoća snega za doček Božića po julijanskom kalendaru trenutno ne izgleda tako nisko, na visinama preko 700 metara.

KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA BOŽIĆ Srpski meteorolog objavio detaljnu analizu vremena
Tanjug

- Do srede uveče će preko našeg dela Evrope i dalje strujati ekstremno topao vazduh, subtropskog, porekla. Preovlađivaće sunčano i suvo. Više oblaka će biti povremeno nad severnim delom regiona, gde ponegde samo na kratko danas može biti i slabe kiše. Vetar slab do umeren jugozapadni, dok će u sredu ispred fronta vetar biti u pojačanju te će na planinama biti jak, povremeno i vrlo jak. Danas ponegde moguća pojava magle, a uz jačanje strujanja se ona ne očekuje. Posle podne na severu, zapadu i jugozapadu regiona povećanje oblačnosti koje najavljuje osetniju promenu vremena koja stiže do nas - navodi Čubrilo.

U noći ka četvrtku se računa na spuštanje hladnog fronta uz okretanje vetra na umeren, prolazno ponegde i jak severozapadni i povremene padavine.

- U nižim predelima kiša, a sneg u predelima preko 700 metara nadmorske visine, kao i na krajnjem severozapadu Hrvatske ali će padavine biti slabe. U četvrtak tokom dana sa premeštanjem hladnog fronta i uz vrlo slabu, sekundarnu, ciklogenezu nad Jadranom nad središnjim predelima BiH koj su preko 700 metara,  severom Crne Gore i delovima Srbije koji su preko 700 metara treba očekivati prolazne snežne padavine uz formiranje ili manje povećanje postojećeg snežnog pokrivača. Nad severnim i zapadnim predelima prestanak padavina, a ponegde pred sam kraj padavina može biti prolaznog snega ili susnežice. U četvrtak dnevni maksimum od 1 do oko 7 stepeni Celzijusa - kaže on.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Komentari(0)

Loading