SPREMITE NAJUKUSNIJI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE Tajna je u jednom sastojku, a ukućani će se oduševiti
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.
Prebranac za vreme posta se obavezni pravi sa belim vinom jer je zbog njega najsočniji, a recept znaju samo stare žene
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
Obično se priprema od mesa, posebno od dimljenog mesa kao što su dimljena slanina, kobasica i šunka, i tipično je zimsko jelo. Ostali uobičajeni sastojci uključuju šargarepu i luk.
U danima posta jedan od naukusnijih obroka koji će vas prilično zasititi je pasulj prebranac.
Zdrav, ukusan, izdašan obrok!
Ukoliko posećujete Srbiju negde oko Božića ili Uskrsa, verovatno ćete imati priliku da probate neke od tradicionalnih srpskih specijaliteta, popularno jelo koje svakako morate potražiti i probati zove se prebranac.